≡ Menu

При външно оцветяване или просто потъмняване зъбите може да се избелят у дома, без да се прибягва до услугите на професионален стоматолог.

В допълнение към модерните методи като избелващите ленти и специални пасти за зъби, които трябва да се използват по определени правила, има няколко прости техники, за които мнозина са чували, но малцина прилагат.

Първият метод – използване на активен въглен. Да, таблетките черен активен въглен правят зъбите бели.

Процедурата е много лесна: просто трябва да търкате зъбите с таблетката. Тя е мека, не драска емайла и премахва зъбната плака. Също така може таблетката да се натроши върху четката за зъби, както се прави с обичайната паста.

Вторият метод – да си миете зъбите с обикновена сода за хляб.

Сипете малко сода върху четката и я използвайте, както с обикновена паста или прах за зъби. Не бива да го правите обаче, ако страдате от пародонтоза! Содата е доста силен препарат, понякога разяжда венците, а и изтънява зъбния емайл. Затова с нея не бива да се злоупотребява. Може да се прилага най-много 1-2 пъти седмично.

Освен това, в домашни условия за избелване на зъбите може да се използват и по-специализирани средства и препарати, които са плод на по-напреднали технологии и вече се намират в специализираните сайтове в интернет – ленти за избелване, избелващи пасти за зъби, течни пасти и др.

Впрочем, именно устната хигиена е пренебрегвана нерядко от хора, които по принцип държат на добрия вид на зъбите си – до степен дори да настояват за по-висококачествени и резултатни методи за избелване. Но трябва да се знае, че и най-луксозните и скъпи начини да бъдат избелени зъбите ще дадат краткотраен ефект, ако не се спазват хигиенните правила.

И не бива да се забравя основното: избелването на зъбите е част от устната хигиена, а не завършек на процедурите. Избелващите продукти, които се разпространяват в търговската мрежа предлагат както премахване на наслояванията, така и избелване на зъбите и възвръщане на техния първоначален блясък. Американската фирма Крест разработват избелващи ленти и избелващи пасти за зъби, на основата на пероксид, които успяват да премахнат упорити петна и наслоявания, които са натрупвали по зъбите за последните 14 години. Избелващите ленти Crest 3D White Professional Effects са доказали своите предимства сред избелващите продукти за зъби. За да се запази ефектът между година и половина, две са необходими 20 процедури по 30 минути на ден. Разбира се, избелването трябва да бъде придружено и с безупречна хигиена – избелваща паста, конци за зъби, редовно премахване на зъбен камък.

{ 0 comments }
error: Content is protected !!