≡ Menu

Немският език, на челни места по говоримост

Немския език е сред водещите световни езици и е най-разпространения за Европейския континент. Немски се говори най-много и масово в Германия и Австралия, в тези страни той е роден език. Други държави използващи в голяма степен немският са Швейцария, Белгия, Румъния, Дания, Люксенбург и Лихтенщайн в тях също много се комуникира на немски език. Немският език има доста сходни неща с английския. По населението на планетата, което използва немския като майчин език се отчита по численост с 90 милиона души.

Основното от лексиката на немския език е пренесено от индоевропейските езици. Преобладават много от думите на гръцкия и латинския, а други от тях за заимствани от френски и английски. Немския език писмено се формира в резултат на латинската азбука, но съдържа много повече по брой букви.

Граматиката на немският език е от четири падежа. Това доста затруднява изучаващите го. Азбуката му съдържа 26 латински букви, сред, които 3 гласни наречени умлаути и един брой печатна лигатура.

Някога немския език е бил най-разпространеният и единствено говорим чужд език на целия континент Европа. Сега челните позиции заема английския, следван от немския.

Всеки, желаещ да го изучава, дори в детските и ученически години да не е успял, може да запише сега допълнителна школа или частни уроци, където екип от специалисти помагат максимално да бъде усвоен и разбран езика. Разбира се немският език никак не е лесен, но всеки достатъчно мотивиран и решен да го усвои може да се впусне в морето от знания, които предлага немския и да научи това, което желае и да се развие до толкова до колкото иска. Немският език сред най-разпространените езици в България. Той се изучава от години в училищата, а вече съществуват и множество школи, които предлагат езикови курсове за възрастни.

Да научите немския не е толкова непосилна задача, човек, които следва мечтите си и полага нужното, винаги постига много и стига на далече.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!