≡ Menu

Преобразяване на дома докато сме в очакване

Несъмнено периодът, когато сме в трепетно очакване на нов член на семейството, е динамичен период на преосмисляне на пространството около нас. Нетърпеливо искаме да преобразим дома, така че да пасва на нуждите на порасналото семейство, които съвсем не са малко. Едно бебе, колкото и да е малко, има големи необходимости, а ние, родителите, имаме голямото желание да направим най-доброто за него.

Тъй като промените в спалното помещение са доста по-интуитивни, нека обърнем внимание на банята – място, където не само бебето, но и вие, ще прекарвате не малко време. Обезопасяването на целия дом е сред първите стъпки, но решенията, които се взимат, трябва да приоритизират също така семейния уют и спокойствие. Бебето много бързо ще порасне и ще използва всяко свободно пространство за игри и забавления. Именно за това е добре както да се обособят достатъчно места за игра, така и да се обезопасят нестандартните за тази цел места.

Банята, например, е единственото място, където детето може да си играе и да опознава водата – толкова важен природен елемент. Всеки малчуган би се радвал на една по-широка вана, а ъгловите такива са и много удобни за оползотворяване на пространството. Ваната е мултифункционално пространство, където съвсем малкото бебе може да практикува вродените си умения по плуване, а порасналото вече дете да има пространство за движение.

Независимо от естетическите не предпочитание, острите ъгли са неподходящи за семейства с малки деца. Най-добре е такъв тип дизайн да се замени с модерните класики от по-заоблени квадрати или овални форми. Така банята ви ще е не само стилна, но и безопасна. Термостатните смесители са една съвременна технология, която обръща внимание точно на безопасността. Тези смесители позволяват нагласяне и фиксиране на водната струя на конкретна, избрана от вас температура, която се поддържа непроменлива през цялото време, независимо от промени във водното налягане. Така се предотвратяват евентуални опарвания или изгаряния на чувствителната детска кожа.

И все пак е важно да се съобразим и с вашите собствени нужди и необходимости. Банята е мястото за ежедневния ви тоалет, така че бъдете сигурни че сте обособили подходящо за това място, като разбира се подредите козметичните си продукти на по-висок и недостъпен за детето ви рафт. Избирайки дизайн на обзавеждането си, вземете предвид практичността и естетиката. На пазара вече има множество продукти, които креативно съчетават тези две неща. Например, изберете душ кабина, която да бъде лесна за почистване, тъй като колкото по-голямо е семейството, толкова повече ще има за чистене. Има душ-кабини със специално покритие на стъклото, което не позволява задържане на вода, и следователно образуване на котлен камък, който е труден за почистване.

Мултифункционалните мебели са също много практични идеи за съвременните бани – например столче, което и плъзгащ се шкаф, или добре познатият шкаф с огледало.

error: Content is protected !!