≡ Menu

Топлоизолацията – тук и сега!

Какъв е смисълът на живота? Това е най-трудния въпрос, който си задава всеки човек, поне няколко пъти през живота. Някои хора намират отговор на въпроса в продължението на поколението. За тази цел, трябва да се осигури удобство и повече ресурси за идното поколение.

Както виждаме, ресурсите не са безкрайни, a отговорността за тяхното запазване я носим ние. Нашият 21 век ни представя технология, която съчетава удобството и спестяването на ресурси. Тя се нарича топлоизолация, която е типичен пример за „тук и сега и там и тогава”. Удобството, което е тук и сега и спестената енергия, която ще е там и тогава при бъдещото поколение.

Спестяването на енергия, се нарича енергийна ефективност, т.е това е да влагаме по-малко пари от колкото енергия получаваме. От друга страна, страната на удобството, топлоизолацията е най-сигурният начин за редуциране на сметки за отопление и охлаждане.

Тя предоставя на домът ни дишащи стени, защита срещу пожар, екологична отговорност, благоприятен климат, сигурност, приятна визия и т.н. Има за цел да се намалят разходите за отопление през зимата и обратно, за климатизация през лятото. А от друга страна да се постигне здравословна и комфортна среда за обитаване.

При избор на топлоизолация, било тя вътрешна или външна, трябва да се определят съответните специфики на помещението, на което е нужно процедура по саниране. Санирането е вид реконструкция и техническо възстановяване на сгради. То се изразява в смяната на дограми, подмяна топлинни инсталации и топлоизолации. Топлоизолациите и санирането се прилагат на къщи, кооперации и панелни блокове.

Лозунгът на комунизма през миналия век е бил „колкото повече материал, толкова по-здраво”, именно този лозунг е използван за направата на панелните жилища, именно за това тези блокове имат толкова стаж зад гърбът си.

Но има един недостатък, с който не са се съобразили ръководителите на миналия век, а именно това са липсата на топлоизолациите. Голяма заслуга за този недостатък носят горивата, които са били на ниска цена и не е имало нужда от икономии на основните топлоносители.

Грешката на потребителя няма да е в избора на топлоизолация, а в избора на това дали да се възползва от топлоизолирането. При всички положения топлоизолациите дават положителни икономически показатели за потребителя.

Още информация за топлоизолацията можете да намерите в сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!