≡ Menu

Круиз от Рим – Вечният град

Рим…. От една страна – пъпа на света, от друга – един славен древен град, който използвайки своите знаменити сгради за фон, се е превърнал в зашеметяващ мегаполис.

Пасажерите на почти всеки Западно Средиземноморски круиз ще бъдат запленени от забележителностите още в момента, в който кракът им направи първата си крачка от круизния кораб на пристанището в Чивитавекия – вратата към Вечния град.

Бръмченето е начин на живот – Рим е град претъпкан с таксита, скутери и всякакви други превозни средства, които само увеличават уникалният чар на града. Днешните Римляни изпълняват своите дневни задачи, сякаш не забелязват милионите туристи, които се тълпят в града целогодишно. Хората в Рим напълно се въплъщават в духа на града и никога не пропускат възможността да демонстрират усещането си за мода и стил.

Няма съмнение, че древната архитектура на града е изключителна, и Колизеума остава най-величествения от всички паметници на Рим. Вечния град е примамвал художници, архитекти и философи в продължение на векове. Рим предлага на круизните пътешественици възможност да се докоснат до най-великата епоха от западната история.

Колизеумът: символът на властта на Рим

Построен през 1-ви н.е. век, Колизеумът е бил и все още е, архитектурно чудо. Усещането при влизането в арената е наистина особено, сякаш се пренасяте в друг свят и ако затворите очите си за няколко секунди, със сигурност ще можете да си представите ревящите тълпи по трибуните.

Гладиаторски съревнования – най-атлетичните римляните изправяни срещу диви зверове и един срещу друг, докато императори и зрители са правели своите залози и са се забавлявали.

В днешни дни, повече от 2000 години по-късно, посетители все още се тълпят, въпреки че вече не е арена на кървави битки, все още успява да вдъхне страхопочитание.

Останете безмълвни в “Сикстинската капела”

Може би най-великият шедьовър на Микеланджело е на тавана на Сикстинската капела. Символ на небесната красота, тази картина е просто спираща дъха.
Образите изобразяват сцени от библейската книга, тавана разполага с портрети на Адам, Ева, и Ной.
Тази неземна красота отнема на Микеланджело, който е бил скулптор по професия, повече от четири години. Произведението му включва повече от 300 отделни рисувани фигури.

Няма значение дали сте религиозни, или не, посещението на Сикстинската капела е незабравимо духовно преживяване за всеки.

Италианското еспресо (ристрето) е задължително. Изпийте го в Кампо деи Фиори

След като сте се върнали назад във времето, сега можете да дадете заслужена почивка на себе си и своите крака в Кампо деи Фиори – най-популярният пазар сред местните жители. Това шумно и пъстро местенце ще Ви даде възможност да се почувствате като истински Италианци. През деня площада е пълен с весели търговци, които се опитват да продадат продукцията си. Веднага след залез слънце, обаче, мястото се превръща в оживен, открит бар, претъпкан с местни и туристи.

Посетителите, които се нуждаят от допълнително енергия могат да поръчат традиционно еспресо или чаша вино преди да се отправят обратно към своят круизен кораб в Чивитавекия.

error: Content is protected !!