≡ Menu

Лечение на жлъчка

Неприятни смущение, какви предизвикват всички болести, могат да се появят ако имате заболяване или някакви проблеми с жлъчката. Обикновено, болежките, които настъпват са свързани с камъни в жлъчния мехур. Често, те са много малки и дори не усещате, когато се отделят от вас. Приблизително 10 % от населението над 60 години, се е сблъсквало с този проблем. Ако, обаче, те са по-големи настъпват промени при предприетото лечение на жлъчка.

Шанс да се разболеете има, ако приемате противозачатъчни средства орално, лекарства за понижаване на холестерола или при хормонална терапия. По-застрашени са хората, които имат запек или непоносимост към определена храна, както и тези с тегло над нормата.

Някои от симптомите за заболяване на жлъчката са гадене, болки в корема, гърба, повръщане и висока температура.

За да не се наложи да прибегнете до лечение на жлъчка, хубаво е навреме да вземете нужните мерки. Консумирайте повече храни, които съдържат витамини С и Е – плодове, зеленчуци, ядки – заради мастните киселини и т.н. Добре е, намалите приема на сладкиши, сирене, масло, жълтък, пълномаслено мляко и тем подобни продукти, които съдържат животински мазнини, както и белтъчини и захар. Заменете ги с пълнозърнести храни. Освен това, задължително е да се храните редовно, като непременно не изтървате закуската – най-важното ядене за деня. Един час преди нея изпивайте по една чаша гореща вода, като изстискате и половин лимон. Хубаво е, след всяко хранене да изпивате по чаша кафе. За предпочитане е и половин час упражнения или каквато и да е физкултура.

От домашните средства за лечение на жлъчка, се препоръчват всеки ден по една лъжица лимонов сок и една студенопресован зехтин, както и най-малко шест чаши вода на ден.

Трябва да потърсите помощ от специалист ако бялото на очите ви или кожата ви започне да пожълтява. Тогава задължително се консултирайте с лекаря си. Потърсете медицинска помощ и при болки в корема, висока температура, повръщане и гадене.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!