≡ Menu

Плановете на онлайн потребителите през празниците според Туитър

Наскоро Туитър проведе проучване сред 500 потребители, които ще пазаруват от онлайн магазин покрай празниците. Резултатите му показват много интересна информация за поведението на туитър потребителите, когато пазаруват в интернет. Според тези резултати бяха формулирани 7 стъпки, които могат да послужат на онлайн търговците да използват Туитър по-ефективно и по този начин да си донесат повече печалби за сезона.

  1. Проучването показва, че търговците трябва да помислят за разнообразни подаръци към клиентите си.

Пазаруващите покрай празниците обикновено избират да закупят подаръци, които да задоволят човека, за когото са предназначение. Това отваря прозорец за най-различни сфери на бизнеса. Основните шопинг категории, които най-активно работят покрай празниците са:

-ваучери за подаръци;
-електроника;
-домашни потреби;
-бижута и аксесоари;
-продукти за разкрасяване;

2. Туитър потребителите искат нещо повече от специални оферти

Хората очакват търговците в туитър да им предложат специални оферти, но не само това ги интересува. Те се привличат и от ексклузивни предложения, свързани със сезонния инвентар и други идеи за по-оригинални подаръци. Търговците могат да се възползват от съвета да предложат на потребителите си не само намаления и специални оферти, а и идеи за атрактивни подаръци и оригинални снимки на нови продукти или предстоящи такива.

3. Ключовите дни Черен петък и Кибер понеделник са много важни за шопинга

Три от четири туитър потребителя планиран да пазаруват онлайн, за да избегнат опашките и блъсканиците в магазините с физически адрес. 46% се готвят да пазаруват от разпродажбите покрай Черния петък и 56% твърдят, че ще пазаруват, възползвайки се от офертите на Кибер понеделника. Съветът, който онлайн предприемачите могат да вземат предвид по тази точка от изследването е, че е разумно да предвидят, част от бюджета си за реклама за петъка и понеделника след Денят на благодарността в Щатите. Разбира се, става въпрос за туитър реклама в случая.

4. Туитър потребителите започват рано и приключват късно сезона на пазаруването

Данните сочат, че четири от 10 туитър потребителя започват празничното пазаруване около Денят на благодарността (Черния петък, последната седмица на ноември), докато от друга страна всеки един на четири туитър потребителя изчакват да започнат с пазаруването през декември. Съветът по този пункт от изследването е търговците да се възползват от големия период от време, през който ще могат да привлекат клиенти. Може да се създаде календар на съдържанието, който да съдържа туийтове, които да привличат потребителското внимание. Като допълнение могат да се туийтват last-minute оферти за тези, които чакат последния момент, за да пазаруват.

5. Туитър потребителите разчитат на съвети от приятели и последователи

Според информацията от проучването всеки един от трима туитър потребители се интересува от съвети при пазаруването. Тези потребители също така генерират туийтове за онлайн магазините и търговците, които са им направили позитивно впечатление. Съветът в това отношение, от който е препоръчително да се възползват интернет занаятчиите е да започнат да оперират с инструменти като Twitter Advanced Search, HootSuite или Sprout Social – чрез тези инструменти те могат да намират потенциални клиенти, които се нуждаят от съвети. Можете да отговорите на тези туийтове чрез бизнес профила си, като дадете предложения за продукти, свързани с вашия онлайн магазин. Hoot Suite и SporutSocial ще ви позволят да създадете архив от търсения по ключови думи, които могат да подобрят процеса на търсене. Можете да настроите търсене за вашето @потребителскоиме, бранд име или имената на продуктите, които вие продавате.

6. Туитър е инструмент за откриване на нови продукти

Хората използват туитър, за да търсят и намират информация – покрай празниците тази информация основна са идеи за подаръци. Откриването на продукти може да се случи по различни начини от четене на туийтове, които споменават продукт или онлайн магазин до информиране за разпродажби от профила на някой друг туитър последовател или защо не от платена туийт реклама, която препраща към продукт от онлайн магазин. Туитър потребителите са склонни да предприемат действия спрямо информацията, на която са попаднали. Над 50 процента от потребителите в изследването споделят, че са направили онлайн поръчка под влиянието на нещо, което са видели във платформата. Съветът към търговците е да насърчават и улесняват процеса на търсене от страна на клиентите като споделят непрекъснато интересна и полезна информация за промоциите на магазина.

7. Туитър потребителите подкрепят малкия бизнес

Все повече потребители в туитър подкрепят малкия бизнес за сметка на гигантите в търговията. 95% от респондентите в изследването споделят, че планират да направят покупка от малък търговец – факт, който трябва да даде допълнително самочувствие на начинаещите предприемачи в електронната търговия. Съветът е да се добави специален хаштаг в туийт постовете, които промотират определен онлайн магазин. Този хаштаг може да е и код за отстъпка, който да се въведе при направата на поръчка.

Заключение

Туитър е само един от много канали, които търговците могат да изберат за комуникация през този празничен сезон, за да укрепят маркетинга си. Ако решите да го ползвате по-активно, ще са ви полезни следните стъпки:

  • Регулярно публикуване на туийтове, за да привличате вниманието на потребителите
  • Създайте съдържание, което да ангажира нуждите на потребителите
  • Отделете бюджет за туитър реклама през Черния петък и Кибер понеделник
  • Предлагайте last-minute оферти
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!