≡ Menu

Как да се справим с бебешките колики?

Лечението на колики при бебетата е трудно, защото се знае много малко за причината за появата им. Някой вярват, че причините за колики са неразвитите им стомах и черва, които са склонни да образуват много газове, докато други смятат, че коликите са свързани с твърде многото дразнители от околната среда, които нервната система на бебетата не може да обработи. Това са само 2 от възможните причини, но е възможно да има и други, които все още не са установени.

Средствата за лечение на колики са много, но няма гаранция, че някой от тях ще действат на вашето бебе, тъй като всяко дете реагира различно на начините за лечение. Затова е добре да си водите дневник, в който да записвате и следите симптомите на колики при различните методи. С времето ще установите кои от всички процедури са подействали и така ще използвате само тях.

Вероятно е начинът на хранене също да оказва влияние върху коликите, тъй като при преминаване на твърди храни коликите изчезват, затова и големите дискусии се въртят около кърменето.

Ако кърмите бебето си, опитайте се да избягвате храни като боб, лук, зеле, карфиол, пикантни храни и други, които причиняват газове. Млечните продукти също са сред тези, които трябва да се елиминират от менюто ви. Въпреки това, вие трябва да се консултирате с лекар за това дали да премахнете млечните храни, защото те от друга страна са важен източник на калций, който е необходим за бебето.

Бебетата хранени с шише е много по-вероятно да вдишат въздух, който може да предизвика колики. Затова е по-препоръчително да кърмите бебетаа си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!