≡ Menu

Точната рокля за точния повод

Едва ли някой има съмнения, че роклята е най-женствената, секси и стилна, едновременно, дреха.

Роклята е и най-многоликата „дама” в гардероба – от ефирната плажна рокличка с презрамки, до тежката вечерна рокля с камъни – роклята би могла да бъде подходяща дреха за всеки повод и за всеки случай – стига да умеете да разберете нейния език.

За официално събитие, съвсем логично е да спрете избора си за тоалет на рокля. За да изберете правилната рокля и да се чувствате на място с нея, вземете предвид повода, по който ще я носите.

Ако търсите рокля за строг официален повод, може би в поканата е описан дрескода за събитието – ако не, доверете се на собствения си усет и на неписаните правила. Строго официалната рокля не е задължително да бъде черна, но с черното няма да сбъркате. Дълга или къса – зависи от вас, възрастта и фигурата ви, но все пак дългата рокля стои по-стилно и по-официално.

Официалната рокля предполага и наличие на деколте – не твърде пищно, разбира се, ако се притеснявате от стандартното деколте, изберете рокля с деколте на гърба.

В случай, че поводът не е толкова строго официален, например коктейл, удачно е роклята да бъде къса – с дължина около коляното. За допълнителна шармантност и разчупване на твърде скучната рокля, акцентирайте с брошка в подходящ цвят, или наметнете раменете си с шал, вместо стандартното сако.

През последните години все по-актуални стават различните градински партита и нестандартни сватби сред природата – изборът на рокля и за подобен повод е прекрасен вариант. Ако спрете избора си на ефирна рокля с флорални десени, с дантели и мотиви в стил прованс, бъдете сигурни, че със сигурност ще изглеждате повече от добре. Свежите, пролетни цветове, комбинирайте смело с цветни обувки, а ако мероприятието позволява, заложете смело и на по-нестандартни аксесоари, като диадема с пеперудка в косата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!