≡ Menu

Английски език се учи лесно с висока мотивация – виж как винаги да си мотивиран

Често се среща след първоначалния ентусиазъм по научаването на нещо ново, бързо да загубя мотивация – било английски език, карате или работа с фотошоп. В загубата на мотивация има 100%-това сигурност в едно – дошъл е краят на усвояването на новото умение. Ако си се борил с мотивацията си и си оставал победен, то непременно продължи да четеш. Вероятно днес ще се сдобиеш с оръжия, които да не дават мира на мотивацията ти.

Представи си себе си след пет години

Представи си, че отиваш на почивка екзотичен остров. Налага ти се да минаваш през редица летища, трябва да се возиш в такси или автобус. Представи си, че искаш да общуваш с интересни хора, които обаче говорят само английски език. Каква искаш да бъде почивката ти – интересна, забавна и незабравима или ограничена от езикова бариера?

Не забравяй целта си

Колкото и да е голямо изкушението не се поддавай на него – гледай филми на английски език без субтитри на български, най-добре е със субтитри на английски език, чети статии на английски и новини (дори и в началото да ти се налага да използваш онлайн превод).

Не се главозамайвай

Колкото повече думи на английски език усвояваш, колкото повече разбираш какво се говори във филмите и колкото по-лесно говориш на английски, толкова по-лесно е да загубиш мотивация за нови знания с предпоставката, че вече си много добър в езика. Не го прави! Може би точно сега допускаш най-много грешки – научаваш значително по-малко нови думи, отколкото в началото, отделяш по-малко време за учене и допускаш грешки в правописа, пунктуацията и изговора.

Намери приятел, който също учи английски език

Език, който трябва да използваш се усвоява много по-лесно отколкото, ако не общуваш на него. Намери приятел, с който да разговаряш или да си пишеш само на английски език. Така ще се отпуснеш, ще придобиеш представа за нивото на реалните си знания и не на последно място – ще напреднеш много в изучаването на езика.

Инвестирай пари в изучаването на английски език

Ако си купиш скъпа тенис ракета, вероятно ще я използваш. Ако си купиш карта за фитнес вероятно ще я използваш. Ако предплатиш уроци по английски език, софтуер за уроци или дори речник, то вероятно ще го използваш – дори да е само за това, че не би искал парите, които са платил „да отидат на вятъра“. Използвай този метод в критични ситуации, когато си прага да се откажеш. В краткосрочен план ще повиши неимоверно мотивацията ти.

Не забравяй, че усвояването на английски език изисква действие

Ние хората сме мързеливи същества. Признаваме си или не, малко са щастливците, които мислят в дългосрочен план. Можеш да бъдеш по-успешен, ако промениш нещо в живота си. Най-важното е да не оставяш действията си за утрешния ден. Не чакай да дойде Понеделник, първият ден от месеца или от новата година. Започни да учиш английски език още от днес!

Езиков център курсове по английски език.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!