≡ Menu

Битумна хидроизолация с посипка – решение за всеки дом

На всеки му се е налагало да се справя с неприятните последици, породени от влагата по стените. Те са предпоставка за появата на мухъл, който трудно би могъл да се предотврати. Това създава огромен дискомфорт на хората, обитаващи жилището. Именно поради тази причина, преди години, се е появило разумно и дълготрайно решение, наречено битумна хидроизолация с посипка.

Битумна хидроизолация с “камъчета” – какво представлява?

Всяка една хидроизолация служи за преграда на влагата, която лесно си пробива път по стените на различните по тип сгради, било то жилищни или обществени. Много от тях са изградени с плоски покриви, което съдейства за събирането на огромно количество дъждовна вода, в следствие от непрестанни и обилни валежи от дъжд и сняг. Наясно сте, че покривът на която и да е сграда не е воден басейн, предназначен за тази цел.

За да предотвратите  нежеланите последици, то вие трябва да приложите битумна хидроизолация с дребни камъчета, която оказва съществена, трайна и сигурна защита на вашата сигурност. Рулонния покривен материал е изграден от целулозен лист. Този средства се използват масово за отстраняване на възникнали “заплахи”.

Защо се изисква?

Плоските покриви на сградите са пряко подложени на външните климатични условия – силни температури, влага, дъждове, снегове и други. Поради тази причина е нужно да отговарят на множество изисквания. Минералната посипка защитава битумния слой от слънчевите лъчи, при което се осигурява дълъг живот на хидроизолацията. Същевременно с това и придава и цвят.

Оцветяването се извършва предварително със специални пигменти, на изключително високи температури. Така се придава много по-голяма устойчивост и издръжливост. Хидроизолационни мембрани на цветни минерални шисти са с неимоверно висока устойчивост на стареене, както и нечувана пластичност.

Всички тези положителни свойства ги правят подходящ материал за хидроизолиране на покриви. Подходящи са за хидроизолации от един слой или като краен  слой. Изискването на хидроизолация е задължително и препоръчително. Това, на практика, определя трайността на частите от вашия дом. Осигурява качеството и спокойствие на обитателите му.

Защо битумната хидроизолация е предпочитана сред останалите?

Всеки един е запознат с важността от битовата хидроизолация. Една от основните причини, която я прави предпочитана е материалът, който служи за нейното полагане. Листовите изолации, изработени от модифициран битум притежават сравнително висока топло устойчивост. Това не позволява, както споменахме, тяхното деформиране.

Те позволяват да бъдат поставяни през най-горещите месеци от годината, тъй като при тях материала трудно би омекнал или разтекъл. Това, на практика, са причини те да се използват при изграждането на изолации на покриви, мостове, пътни съоръжения, тераси, мокри помещения и много други повърхности.

Доказаните им  предимства успяват да надскочат функциите и свойствата на останалите влагоизолиращи материали, което предопределя и широкото им приложение и тяхната използваемост. Ако сте привърженици на качеството и сигурността, то заложете на метод, който се е утвърдил през годините, а именно битумна хидроизолация с посипка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!