≡ Menu

Борусия Дортмунд по пътя към върха

Борусия Дортмунд продължава със страхотното си представяне и през настоящия сезон 2011/2012 г. Отбора воден от легендарния Юрген Клоп е на път да повтори миналогодишния си успех и да завърши отново на първо място в немската Бундеслига, както сочат и повечето футболни прогнози.

Борусия Дортмунд тръгнаха нормално през сезона, но с постоянство, упоритост и с известната немска дисциплина успяха да си пробият пътя сред най-добрите. Отбора успя няколко кръга преди края на първенството да се измъкне на пет пункта пред преследващия ги тим на Байерн Мюнхен. По-всичко личи, че отново Борусия и Байерн Мюнхен ще представят Германия в Шампионска лига, заедно може би с Шалке, където понастоящем в момента играят Байерн Мюнхен и са на път да стигнат до полуфиналите.

Борусия Дортмунд са изключително силен тим, но все още нямат голям опит на евросцената и затова и не успяха да стигнат до там, където сега са баварците. Отбора обаче просто трябва да практикува и да се учи от грешките си, които стават все по-малко и по-малко. Юрген Клоп управлява тима с желязна ръка, но не трябва да пренебрегваме и с какво разполага в редиците си.

Тук играят сериозни имена от футбола, като това са Шинджи Кагава, Хюмелс, Суботич, Бласчиковски, Гюндоган, Бендер, Левандовски и т.н. Японеца Шинджи е една от звездите в клуба и толкова се е харесал на собствениците и на Клоп, че договора му вече се работи да бъде подновен и да задържат играча до поне 2016 година! Японския футболист е много важен играч и отличен нападател. Той пристигна тук от отбора на Осака, но за кратко време стана важна фигура в построяването на отбора. Освен Кагава в Дортмунд остава и другия изключителен играч – Марио Гьотце, който също ще може да бъде наблюдаван на Сигнал Идуна Парк до 2016 година.

Борусия Дортмунд мачкат наред в Бундеслигата и до края на първенството имат лесна програма, която според мен ще им осигури първото място. Наскоро дойдоха резултати от рода на 6-1 над Кьолн и без да допуснат пък гол преминаха през Херта, Нюрнберг, Леверкузен и други.

Повечето букмейкъри вече определиха Борусия Дортмунд за шампион, но нищо не е сигурно. Марио Гьотце беше аут известно време и сега го чакат с отворени обятия, тъй като присъствието му е много важно. От ръководството на вестфалци обявиха, че играча излиза в положително настроение от лечението си и скоро, ще може да се включи в редиците на отбора си, като заедно с останалите да поведат Дортмунд към втора поредна титла!

Най-тежките мачове, където може да се очакват някакви проблеми са мача с Борусия М. и двубоя срещу Шалке. Различните футболни прогнози и анализи обаче показват, че дори и да не успеят да вземат победата в тези два мача, и едно равенство би свършило работа!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!