≡ Menu

Водозащитни и ветрозащитни работни облекла

Много професии, а и хобита се провеждат навън, понякога в екстремни условия или при лошо време. За да бъдат работниците независими от природните условия и да си свършат работата качествено, те се нуждаят от специални работни облекла. Материалите, от които се изработват са изпробвани, качествени и подходящи за изработката им. Едно от най-популярните предложения са костюмите от панталон и яке в летен и в зимен вариант с подплата. В зависимост от естеството на работа, костюмите са в маскировъчен десен или в ярки цветове. Летните защитни облекла са по-известни като „ветровки“ и защитават от вятър и дъжд. Зимните костюми имат две задачи – да не пропуснат влагата и вятъра до тялото на работника, но и да го стоплят и да запазят топлината вътре в костюма. Макар тъканта на водозащитните и ветрозащитни работни дрехи да изглежда елементарна, тя притежава уникални свойства. Някои от облеклата са изработени от тъкани с вътрешна пореста структура и външен слой със специално покритие с водоотблъскващи свойства. Така водата тече по повърхността на костюма, но не се пропива в него. Това се отнася не само за водата, но и за мръсотията. Покритието на плата е направено така, че не пречи на вентилацията на тялото дори и при активна физическа работа.

Освен костюми, работниците използват и непромокаеми плащове от различни материали. Най-разпространените са от ПВХ и найлон. Найлонът се смята са по-качествен материал, тъй като е по-лек.

Работните облекла, предпазващи от вятър и вода са приятни на допир, леки са и заемат малко място. Последното качество е много важно за работниците, които изминават големи разстояния, когато всеки излишен грам е в тежест. Посочените работни облекла имат висока износоустойчивост и се нуждаят от проста поддръжка – обикновено пране. Другото предимство е, че тези работни дрехи съхнат изключително бързо. Работното облекло с водо и ветрозащитни функции е конструирано така, че да е максимално удобно както в градски условия, така и извън града. За това помагат както качулката с козирка и връзки, така и ръкавите с регулируеми маншети. Същото може да се каже и за джобовете, които са разположени на най-удобните места.

По степен на защита от дъжд, непромокаемите плащове превъзхождат чадърите и са универсално и удобно средство за работа навън в лошо време. Текстилът на основата на полиамид добре отблъсква водата, не гори, бързо изсъхва и е много здрав. Допълнителна защита от вятъра и влагата създават залепените отвътре шевове и вътрешните маншети. За работодателите купуването на непромокаеми костюми за работниците означава осигуряването им с качествени дрехи, които ще запазят здравето и живота им. Защитните от вятър и вода работни облекла подобряват условията на труд и повишават имиджа на фирмата. На много от изделията от този тип се поставят логата на фирмите и така се превръщат в униформи.

Разгледайте различни видове работно облекло в сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!