≡ Menu

Всички обличат тениски

Многофункционални, пъстроцветни, удобни, красиви- това са най-честите определения за тениски. Така сме свикнали с тази част от облеклото си, че дори не се замисляме за нейното първо появяване на бял свят- някъде в края на 19 век. Формата Формата им прилича на главна буква „Т”, затова и английското наименование за тениска е „ t-shirt ”.

Всеки е виждал наредени на простора различни по цвят и големина тениски и несъзнателно е „получавал” информация за членовете на семейството. По-големите и с тъмни цветове тениски са предимно мъжки, дамските са с по-нежни цветове и щампи, а за децата преобладават изображенията на мечета, коли и сърчица.

Купуването на тениски едва ли е проблем днес, когато разнообразието на пазара е толкова голямо, че може дори да ви подведе за сметка на качеството. Материите, от които се изработват тениски, са най-вече памук, ликра и полиестер. За предпочитане са памучните, защото попиват най-бързо потта и осигуряват по-добър комфорт. Полиестерните тениски и тези, изработени от ликра, имат предимството, че не се мачкат и запазват цветовете непроменени и съхнат бързо. Вече се произвеждат тениски и от биопамук, които са по-скъпи, но за ценителите на природата и комфорта си заслужават да бъдат купени.

Хората са благоразположен към своите тениски, защото те ни измъкват от всяка ситуация. Могат да се носят дори под сако, на парти, съчетани с дълга пола, на спортна изява, вкъщи и къде ли още не. Модерните напоследък впити по тялото на мъжете тениски правят много секси вида на кавалерите, а актуалното съчетаване на памук, дантела и ликра превръща дамските тениски в изискана дреха.

Малките ципчета, копчета, качулки, пайети и мъниста са най-честите декорации върху съвременните тениски- така нашата любима дрешка изглежда романтично или артистично, секси и загадъчно. Често ентусиастите могат да си изработят сами украсата за своите тишъртки и да оберат след това овациите на хората.

Клиентските предпочитания са непресъхващ стимул за производителите да търсят нови материи и украси за тениските. Хитови си остават щампите. По тях може да узнаеш за музикалните вкусове на даден човек, да изразиш смело своята индивидуалност, да призовеш за помощ или дори… Да си намериш любим. Не е за вярване, но вече е направен експеримент с памучни бели тениски, които, попивайки човешката пот, улавят и феромоните, толкова важни за привличането на двата пола. Така миризмата върху носените два- три дни тениски впоследствие може да се окаже верен индикатор за сексуалната съвместимост между двама души. Как тогава да не обличаме тези наши многофункционални и красиви тениски?

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!