≡ Menu

Готови ли сте за ротвайлер? Проучете породата в зоо портал

Вземането на едно куче, което още е бебе е толкова забавно! А малките ротвайлери са толкова очарователни, така че със сигурност ще ви изкушат да изберете именно тях за отглеждане като домашни любимци. Влиянието на малките кученца върху човека безспорно е голямо, но все пак, преди да си вземете представител на породата, проучете я. Полезна информация за ротвайлера ще откриете тук. Когато научите достатъчно за едно от най-красивите и мощни кучета, ще знаете дали е подходящо за вас. Трябва да прецените и дали ще можете да осигурите нормални условия за отглеждане на ротвайлера, смятат специалистите в известен портал за животни. Напомням ви, че грижите за куче са голям ангажимент.

Когато избирате да отглеждате ротвайлер, трябва да сте сигурни, че именно представител на породата е най- подходящ за вас. Ако искате да имате здраво куче, с което да общувате лесно и да дресирате правилно, съветвам ви да го вземете от лицензиран развъдник. Там ще можете да получите и повече информация за родословието на кучето.

Като начало, на страниците на популярния сайт за животни ще намерите основната характеристика на стандарта на породата. Ротвайлерът притежава дебела, гъста и не много дълга козина, която приляга плътно по тялото му. Има и подкосмие. Препоръчва се да се сресва редовно, защото в противен случай твърдите черни косми ще падат. Освен черната окраска, ротвайлерът има и типично оцветяване в кафеникав цвят, което обхваща крайниците, шията, гърдите, долната част на муцуната и веждите. Очите са с бадемовидна форма, топли и кафяви на цвят, а носът- черен. Ушите са разположени по- високо и са леко увиснали. Тялото е мускулесто и масивно. Кожата е еластична. По данни от известен зоо портал, обикновено височината на ротвайлерите е между 56 и 68 см. Когато кучето е в спокойно състояние, опашката е изправена.

Поради голямото селектиране, мощните представители на породата имат слаби кости. Специалистите от популярния сайт за животни напомнят, че един от най-честите здравословни проблеми при ротвайлерите е тазобедрената диспазия. Смята се също, че ротвайлерите трудно изграждат имунитет към парвовироза. Друг здравословен проблем при тези четириноги са сърдечните заболявания.

Когато сте направили необходимите стъпки, за да си гарантирате, че избраното от вас куче отговаря на гореописания стандарт и има здрави родители, можете да се позаинтересувате за темперамента на величествения ротвайлер. Въпреки мощната си структура и застрашителния външен вид, това куче е невероятно топло и любящо. На страниците на зоопортала ще прочетете, че ротвайлерът умее да внушава респект и не се бои да използва силата си. Погледът му е топъл и спокоен, като това е още едно свидетелство за добрия му характер. Бъдете сигурни, че той ще бъде смел и безстрашен във всяка една ситуация. Стои винаги нащрек, не се страхува, а реакциите му са светкавични.

Това е само една малка част от характеристиката на прекрасния ротвайлер. Вярвам, че докато проучвате повече за породата, той вече ви е спечелил със своята смелост и лоялност. Според специалистите от зоо портала, ако обучите добре своя ротвайлер, той ще ви бъде верен до живот.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!