≡ Menu

Дайвинг – спорт за любителите на подводния свят

Ако сте екстремни натури, но едновременно с това обичате морето, водата и слънчевите лъчи, ако се вълнувате от света под водата и екзотичните морски обитатели, вие имате нужда от ново хоби. Гмуркането, по-известно като „дайвинг“ набира популярност сред все повече хора, като алтернатива на планинските екстремни спортове. Ако сте защитник на планинското катерене или алпинизма, защото спортувайки можеш да се насладиш на спиращи дъха гледки, то значи все още не сме ти разказали за приказните места за подводно гмуркане. Продължавай с четенето и в края на статията сме сигурни, че си готов да опиташ новия подводен спорт.

  1. Дайвинг в Египет гмуркането в Червено море е мечта на всеки един водолаз. Хургада е изходен пункт за гмуркане по северен или южен маршрут, както и гмуркане до някои от близките островчета. Морските видове, които ще видите там са наистина уникални с красотата и разнообразието си. Големият коз на Египет е Сейнт Джон- огромна система от рифове в южната част на Червено море, около която можете да срещнете чукова акула, делфини, риба папагал, водни костенурки и още много екзотични морски обитатели.
  2. Гмуркане в Бали– Бали е известен индонезийски остров, въплъщаващ екзотиката на азиатската култура, но в същото време океана около него крие и страхотни атракции за дайвинг– великолепни коралови рифове, рядка фауна и рибни представители, останки от потънали кораби и корабокрушения и черни пясъци. Малка част с обитателите, с които ще можете да се срещнете очи в очи са морски дявол, луцианова риба и баракуда, стъклен сом, риба – “пегас”, риба – “листо”, голохрили, морски кончета, пасажи от риба пеперуда, риба – “крик”, “Беловърхи” рифови акули, акулите-килим и още много, много.
  3. Дайвинг в Сипадан Сипадан е остров в Малайзия, известен като най-атрактивната дестинация за дайвинг и мечтата на всеки водолаз. Там концентрацията на водни костенурки е най-голяма в света и на мен минути с лодка от брега ще се озовете в един неподозирано активен подводен свят. Едно от любимите за всички водолази занимание е разглеждането на потънали кораби, които носят духа на някое исторически значимо събитие. За Сипадан всеки гмуркач би казал, че мечтата му е да прекара живота си там.

Сега е твой ред да ни кажеш- не искаш ли поне веднъж да пробваш да се гмурнеш? А направиш ли го веднъж, ставаш дайвър за останалата част от живота си!

Приятно гмуркане!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!