≡ Menu

Дамски парфюми според възрастта

Ясно е, че жените са капризни и нерешителни същества. Винаги, когато се налага да правим избор, ние сме изправени пред почти нерешима дилема. Същият проблем имаме и когато избираме парфюм. Обикновено дамите чакат някой аромат да привлече вниманието им, след което вече става любим. Освен самия аромат и тенденциите през сезона, нещо, което е от голямо значение за изборът на дамите е тяхната възраст. Според проучвания обонянието се променя през годините, което се отразява и на предпочитанията за парфюми. В различните възрастови групи дамите се впечатляват от съвсем различни ухания. Вкусовете на различните възрасти могат да бъдат определени в няколко групи.

Парфюми за тийнейджъри

Това е възрастта, в която момичетата започват да стават суетни и да обръщат все повече внимание на това как изглеждат. Най-мощно влияние за това оказват приятелите на децата. В тази възраст тийнейджърите правят всичко, само и единствено, за да се впишат в даден социален кръг. Предпочитанията на подрастващите дами почти винаги се въртят около сладките ухания. Съставът обикновено включва сладки плодове – ягоди, малини, праскови; цитрусови нотки на портокал и мандарина и понякога цветя. Най-популярни сред тийнейджърите са парфюмите, на известни артисти. Не малка част от тийн идолите имат създадени парфюми, за които момичетата си мечтаят – Justin Bieber, One Direction, Lady Gaga, Nicki Minaj, Katy Perry и още…

Парфюми за 20 годишни

Това е може би най-активната възраст за младите дами. През тези години изборът е осъзнат и в повечето случаи е направен с дадена цел. Както известната дизайнерка Шанел отговаря на въпрос на млада дама Къде трябва да се поставя парфюмът?” – „Там където искате да бъдете целунати.” Цитатът е особено актуален за момичетата в тази възраст. Те тепърва изпитват любовни трепети и искат това да бъдат най-вълшебните моменти в живота им. Използването на парфюм през 20-те години е начин да се чувстваш по-привлекателен от другите. Предпочитани в тази възраст са нежните и стилни парфюми, които съдържат цветя – жасмин, роза, магнолия.

Парфюми за 30 годишни

Тук навлизаме в средната възраст. Дамите вече са формирали своята личност и не се влияят толкова от тенденциите или мнението на странични хора. Жените около 30 години вече са поели по своя път в кариерата, имат семейство или поне половинка и търсят парфюм, който да отразява тази увереност. Парфюмите, които впечатляват нежния пол в тази възраст са стилни и женствени. Такива ухания могат да бъдат открити от марки като Dior и Dolce & Gabanna.

Парфюми за 40 годишни

Това е категория на омъжени жени, жени, които се грижат за семейство и осигуряват семейния уют. Не случайно децата свързват някой аромати с „мама“. Парфюмите за жени в тази възраст са отражение на тяхната елегантност и зрялост. Подходящи са по-наситените ухания, с по-голяма концентрация на ароматни масла. За младите това са натрапчиви и недопустими парфюми, но за зрелите дами са истинско удоволствие за сетивата. Ако търсите най-подходящия парфюм за дама в тази възрастова група заложете на Chanel, Elizabeth Arden или Tom Ford.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!