≡ Menu

Две любими рецепти за детоксикация

Лечебен чай за детоксикация с джинджифил и куркума

Последни време в новините се говори много за невероятните лечебни свойства на куркумата – антиоксидант, борещ се със свободните радикали и подправка тип къри, приветствана като защита срещу рак и болестта на Алцхаймер. Когато открихме тази вкусна рецепта за стоплящ, детоксикиращ чай с джинджифил и куркума бяхме доста развълнувани: след началото на ваканционния сезон една детоксикация ще ни дойде добре!

След това го опитахме, и се изумихме – невероятен е! Джинджифил и куркума, комбинирани с цитрусови плодове и кленов сироп за едно перфектното съчетание на лечебни хранителни вещества. Ето я опростената и ултра-леснарецепта:

Съставки:

  • 2 чаши вода
  • 1 / 2 чаена лъжичка джинджифил на прах
  • 1 / 2 чаена лъжичка куркума на прах
  • 1 супена лъжица кленов сироп
  • Сок от 1 / 2 лимон
  1. Оставете малко вода да заври, след което добавете билките на прах. Оставете да къкри около 10 минути.
  2. Излейте чая в чаша, добавете кленов сироп и лимон, като същевременно разбърквате. Пийте топло.

Прави 1 порция.

Спа Кухня: Студен зелен чай с вкус на праскова – Рецепта

Пиенето на зелен чай може да ви помогне да отслабнете. Според клинични проучвания, проведени от д-р Абдул Дуло от Университета в Женева, Швейцария зеленият чай повишава метаболизма и ускорява окисляването на мазнините. Зеленият чай също е добър за стимулиране на имунната система и противораково средство съдържащо флавоноиди и полифеноли, потискащи образуването на тумори.

Така че ето я нашата лесна рецепта за зелен чай, но този е толкова хубав на вкус, че никога няма да си помислите колко е добър за Вас! Невероятен, здравословен и утоляващ лятната жажда.

Съставки:

  • 6 торбички зелен чай
  • 6 чаши студена вода
  • 2 узрели праскови, без костилка, нарязани
  1. Поставете торбичките в голям чайник или стомна.
  2. Поставете нарязаните праскови в тенджера, добавете студена вода и подгрейте до завиране. След това излейте заврялата вода и прасковите върху чаените торбички.
  3. Оставете комбинацията да се накисне за около 6 минути, след това добавете подсладител (кленов сироп, мед или захар). Оставете чая да изстине, след което охладете в хладилник.
  4. При желание може да поставите по няколко резенчета праскова във всяка чаша, гарнирано със стрък мента.

Още по-лесна рецепта: Добавете няколко нарязани праскови във чайник със зелен чай. Охладете старателно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!