≡ Menu

Детски колички – критерии за правилен избор

За всеки бъдещ родител е голямо предизвикателство, когато дойде моментът да се отиде в магазин за детски колички. Изборът е много труден, тъй като разнообразието от модели и фирми производители. Естествено има лидери в областта с детските аксесоари. Цените им говорят сами по себе си.

Има различни критерии по които бъдещите родители избират детска количка за новороденото бебе. За много от родителите моделът е много важен. Външният вид по някога е определящ за избора на родителите. Това, обаче не винаги е правилно защото красивата количка не винаги означава, че тя е удобна и комфортна за бебето.

Много важно е при избор на детски колички родителите да помислят какво точно очакват от детския аксесоар. Какви предимства и недостатъци има конкретния модел. Изключително важно е да си отговорите на всички въпроси и да прецените плюсовете и минусите на конкретния избор за да сте наясно дали това е точният модел.

Важно при избора е родителите да знаят какъв тип детска количка търсят. Има много различни видове – зимни, летни, всесезонни, с три колела, с четири колела и други. Напоследък много нашумели са детските колички с три колела. Тук идва въпросът дали те са удобни за майката и създава ли се достатъчна мобилност при движение.

Като казахме мобилност, изключително важно е детския аксесоар да може да бъде предвижван лесно. В момента много от моделите детски колички са сгъваеми, което ги прави много мобилни и могат да се пренасят навсякъде. Освен това е добре да не е изработена от много тежки материали за да може да бъде предвижвана лесно от майката.

За майката и бебето е важно количката да бъде в изрядно чисто състояние. Затова при избор на детска количка е добре да знаете дали тапицерията е подвижна и дали може да се пере в домашни условия. Иначе поддръжката ще бъде много трудна и скъпа. Критериите за правилен избор са много и е добре да се обърне внимание на всички от тях.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!