≡ Menu

Дешам – За таланта няма възраст

Новият национален селекционер на Франция Дидие Дешам заяви, че ако даден играч е талантлив възрастта не е от голямо значение, след като на много младежи им предстои да направят своя дебют за отбора на „петлите”.

43-годишният френски стратег похвали своите играчи малко преди приятелската среща с Уругвай, като бе особено ласкателен, към играчите, които до този момент не са взимали участие в националния тим.

Дешам пое ръководството на „сините”, след като Лоран Блан бе уволнен заради изключително слабото представяне на отбора по- време на финалите в Полша и Украйна, въпреки добрите резултати по време на квалификации Евро 2012.

Той успя да се запознае с голяма част от състава, като вероятно ще заложи на някои от младите таланти в отбора за предстоящия сблъсък в сряда.

На пресконференцията във френската столица Париж, той изрази своите първи впечатления от отбора и новия отговорен пост, който заема:

„За талантът няма възраст. Опитът се трупа с изиграни мачове. Рафаел Варан например е млад, но играе за голям клуб като Реал Мадрид, където си съперничи с някой от най-добрите играчи в света.”

„Етиен също има голям потенциал и мачът срещу Уругвай ще бъде дорба възможност за него да открие какво е необходимо за да играеш за ‘сините’.”

„Смятам, че играчите са щастливи, че са тук и това е много важно за нашия успех. Ние не живеем в миналото и нашето ново приключение започна от преди ден.”

Много прогнози за предстоящата Световна купа футбол през 2014, сочат „петлите” за един от основните претенденти за титлата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!