≡ Menu

Забавни и интересни факти за автокаското по света

Понякога по време на парти се нуждаете от интересна тема, с която да стопите ледовете между вас и другите гости. Това не е лесно. Затова ви предлагаме някои наистина интересни и забавни факти за автомобилното застраховане, което има около стогодишна история.

  1. Toyota Sienna Minivan получава най-ниските премии за автокаско в световен мащаб.
  2. Ако си купите Fit Honda EV в някои страни, към автокаското ви могат да добавят и допълнително покритие на полицата.
  3. Видът на колата, която карате, се отразява върху цената на вашето автокаско.
  4. Закупуването на нов автомобил ще ви донесе и по-висока цена на автокаското.
  5. Женените шофьори имат по-малко инциденти в сравнение с неженените, сочи статистиката.
  6. Интернет позволява да се понижат цените на автокаското, тъй като сравнението на цените на различните компании става наистина много лесно.
  7. Има страни, където премиите на всички шофьори са еднакви. Но тенденцията е все повече застрахователите да се опитват да преценят индивидуалния риск, на който е изложен всеки един шофьор.
  8. Жените имат по-малко нарушения на пътя.
  9. Има някои компании, които предлагат дамско автокаско. То покрива много щети, като например кражба на забравено в колата портмоне, както и пътна помощ.
  10. Вашият кредитен рейтинг може да повлияе на цената на застраховката.
  11. Шофьорското ви досие може да предскаже колко ще живеете. Статистиката показва, че хората, които нямат актове и инциденти, обикновено живеят по-дълго независимо от причината за смъртта.
  12. В случай на инцидент собственикът на колата е материално отговорното лице. Затова при продажба винаги проверявайте дали това е отбелязано в документите.
  13. Въпреки че мъжете под 25 г. се смятат за високорискови шофьори, не всички застрахователни компании ще намалят цената на автокаското след тази възраст на клиента.
  14. Вашата професия също е важна при определяне на размера на вашето автокаско. Ако сте инженер, вероятно ще получите най-добрата цена.
  15. Ако живеете в район, където има много автокражби, това ще повиши цената на вашата застраховка.
  16. Окръг Колумбия плаща най-високите разходи за автокаско.
  17. Половината от застрахователната премия отива за покриване на административните разходи, а не на възникване на застрахователно събитие или някакви други щети.
  18. Въпреки че процентът на наранявания от автомобилни катастрофи нараства с 1,2% през последната година, смъртните случаи постоянно намаляват.
  19. Във фатални катастрофи смъртните случаи най-често са причинени заради невъзможността на шофьора да остане на пътното платно. Това може да се предотврати, ако успее да остане в лентата на пътното платно. Разбира се, тук става дума за наистина много опитни шофьори с добри рефлекси.
  20. В някои страни е забранено да се пишат текстови съобщения по време на шофиране. Много хора твърдят, че тази забрана трябва да се въведе навсякъде. В страните, които вече са приели тези забрана, не се наблюдава редуциране на инцидентите.
  21. Водещата причина за смърт във възрастта 15 – 20 години е инцидент в следствие на автомобилна катастрофа. Това и една от основните причини застрахователните компании да определят тези млади шофьори като рискови. Техните застраховки автокаско обикновено са по-скъпи в сравнение с тези на по-възрастните шофьори.

Изберете своята застраховка от нас, за да сте сигурни, че ще получите най-доброто.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!