≡ Menu

Задачата на SEO оптимизацията

Основната цел на SEO оптимизацията на уеб сайтове е да се постигне популярност на сайта и той да се класира на първите страници от търсачките. Това предполага повече трафик или повече потребители, които ще посетят страниците на сайта и вероятно ще станат ваши клиенти.

На никого не е нужен сайт без посетители. Ако трябва да използваме аналогия, то това ще е като книга или вестник, без читатели – сами разбирате, че създаването на такава книга, би било безсмислено.

При оптимизиране на сайт се започва работа по неговото съдържание и вътрешни страници, след което се работи по неговата външна оптимизация.

Вътрешната оптимизация включва изграждане на структурата на сайта, оформяне на съдържанието и ключовите думи в него, въвеждане на данни, тагове, каноникализация на URL (т. е. домейна с и без www да води до едно и също място) и т. н. Външната seo оптимизация на уеб сайт е свързана със създаване на мрежа от линкове, които да подпомагат основния сайт. Чрез работата по линк билдинга на един сайт се постига неговата популяризация във интернет пространството и това става посредством изграждане на сателитни сайтове. Идеята е да се получи добра мрежа то линкове, които представляват връзка с портала, който се оптимизира. Чрез линковете се постига класиране на основния сайт на предни позиции. За тази цел се създават разнообразни статии по темите, засягащи вашия сайт и те се публикуват в различни директории за статии или социалните мрежи.

При създаване на тези ресурси е добре да се знае, че струпването на линкове към една и съща страница и статия не бива да има, по-добре е те да са разпределени по вътрешните страници на сайта.

По въпроса с оптимизацията на уеб сайтове има доста спорове за това как и по какъв начин този процес да бъде максимално ефективен за класирането на сайта, всъщност това придобива яснота в практиката и в резултатите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!