≡ Menu

Защо да изберете почивка на планина

Търсите причина да изберете почивка на планина, вместо както всяка година на море. Ако това е вашето желание, то тук ще откриете поне 5 мотивиращи повода да го направите. Всичко това и още една алтернатива да релаксирате повече от добре.

Много често под почивка разбираме излежаване пред телевизора или време за сън, уви, това съвсем не е всичко.

Есенните листа – всеки сезон си има своето обаяние и чар. Ако не сте успели да се организирате до края на лятото, за да почивате в морски курорт, то идеята да отседнете на хижа в планината или да наемете хотелска стая, по най-модерен лукс не е за изпускане. Насладете се на красотата от планината през есента. Разходете се из еко туристическите поляни и гористи местности. Порадвайте се на планинските ромолящи потоци. Независимо дали шофирате в уюта на вашия автомобил или се разхождате пеш, за да сте по-близо до природата, минете поне по няколко еко пътечки. За да се радвате на есенните листата в червено, златно, жълто, оранжево и кафяво, набележете няколко посоки. В гората ще видите бреза, дъб, планински явор и още над 100 вида местни дървета.

Животинският свят – той също не е за изпускане. И ако красотата на преливащите се във всички цветове на дъгата дървета не ви е достатъчна, сега е момента да заснемете някой лос, да се порадвате на катерички, които събират жълъди за зимата или да имате късмет и да видите някои див глиган. Може пък с почивка в планината да ви се открие възможност и за риболов в някой бързотечащ планински ручей. Пъстървата в такива е неописуемо вкусна.

Фотографско турне – докато на почивка на морето имате необятно поле от възможност за снимки около красиви и изкуствени атракции, то на турне в планината ще имате шанса да се снимате до всичко естествено и диво. Не е ли това вашата детска мечта, а именно да се докоснете до истинската същност на природата скрита във всяко стръкче и под всеки камък.

Забележителности в планината – проучете региона, към който смята да се отправите. Може той да е богат на природни, исторически или културни забележителности. Не пропускайте и възможността да посетите поне 3 от тях. Вземете спомен от всяко място, независимо дали е докоснат от човешка ръка или напълно девствено и автентично място. Така например от гората може да съберете шишарки и жълъди, паднали листа от дърветата или борови иглички. С тях на прибиране у дома може да направите красива икебана. От реката може да извадите уникално оформен от водата речен камък, който след това да надпишете собственоръчно с ден и място и който да съхранете за спомен от ваканцията в планината.

Спорт и планеризъм – ако сте почитатели на спортните занимания или искате повече физическа активност, то алпинизъм, скално катерене, колоездене, планински кану-каяк и много други са вашите възможности по време на почивка в планината.

В случай, че търсите изгодна почивка, посетете ни и си направете резервация. Тук ще намерите уникална колекция от селектирани постройки, настаняване в луксозни хотели, къщи за гости и вилни зони. Всички те са разположени на различни места на територията на планински паркове и впечатляващи местности.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!