≡ Menu

Защо да ползваме директория за статии

Какво представлява директорията за статии? Тя може да бъде казано най-общо, уеб портал или блог, в който всеки един потребител може да добави своя статия. Най-често директорията за статии има много категории, за да успее регистрирания user да качи своята статия в най-тематичната категория според текста си.

Каква е изгодата и смисъла в това да пишеш текстове в директория за статии? От това облагите и смисъла имат две страни.

От една страна, директорията за публикации е предназначена за SEO специалисти, за да успеят лесно да качат публикация, която да е отговаряща по съдържание на портала, на който правят оптимизация.

В този текст, повечето пъти е позволено да се включват връзки към предпочитан от потребителя адрес. По този начин SEO експерта се сдобива с хипервръзка от сходна по тема публикация, която се намира на различен домейн и така ще помогне за изкачването в търсачката на оптимизирания от него домейн.

Въпреки това, директориите за публикации са доста важни и за потребителите. Когато на потребител му допадне някоя качествена директория, той има възможността да избере категориите, които го интересуват и да чете текстовете, намиращи се там. Така, той ще разбере сам неща, които го интригуват и ще кликне на някоя от връзките, намираща се на определената статия. По този начин се извършва пряк поток от потребители, без подкрепата на търсачките.

Всяка от директориите за публикации има условия за качване на статии. Повечето български директории имат сходни донякъде изисквания, като масовото е — текста, който качваме да е уникален. Тоест, да го няма другаде в мрежата.

Съществуват и изисквания за минимум на броя на думите, най-често е 300 думи и не повече от две изходящи хипервръзки.

Ако този, който е качил публикацията вземе предвид посочените по-горе условия, няма повод текста да не бъде приет и той да не се сдобие с връзки от него.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!