≡ Menu

Защо мъжките портфейли нямат отделение за монети

Много приятели и клиенти, повечето от които жени, ни задават въпроса защо мъжките портфейли, които предлагаме, нямат отделение за монети, което си е направо задължително за женския портфейл. Жените правят това “откритие” най-вече, когато им се наложи да търсят подходящ подарък за мъж и се спрат на портфейла като вариант.

Отговорът на този въпрос е много прост – монетите издуват портфейла. Докато жените носят своя портфейл в дамската си чанта, ние мъжете се опитваме да му намерим място в джоба на сакото/ризата/панталона.

Ако портфейлът е твърде издут, побирането му в джоб става невъзможно. Да не говорим за ваденето му оттам. Особено когато искаш да платиш сметката в бара, за почерпиш приятел, който не си виждал отдавна, но докато успееш да измъкнеш тумбестия си портфейл, той вече се е разплатил със сервитьора.

Освен че прекалено много издуват портфейла, монетите са и тежки. Да носиш тежък и дебел портфейл в задния джоб на панталона не е нито секси, нито удобно.

Сигурно сте забелязали как по филмите мъжките персонажи винаги ровят дълбоко в някой джоб, за да намерят монети за бакшиш. От портфейла винаги вадят само банкноти. И не че в Америка не боравят с железни пари, просто културата е такава, че в портфейлът се носят лични документи, кредитни карти и евентуално книжни пари. Защото е ясно, че там разплащанията са основно безкасови.

Но да не се отклоняваме прекалено от въпроса защо мъжките портфейли нямат отделение за монети. Просто, защото няма нужда от такова.

Така че, дами, ако сте решили да купите портфейл за подарък на любимия мъж, изберете модел без отделение за монети. Мъжът със сигурност ще оцени този жест.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!