≡ Menu

За какви видео карти да се оглеждаме, когато купуваме компютри

Когато купувате компютри, купете го от дилър с репутация – а предпочитане някой, който ще предложи някакъв вид сервизен план и ще гарантира, че компютрите ще работят с предпочитаната от вас операционна система.

Убедете се, че тези гаранции са записани черно на бяло. Вземете колкото можете повече допълнителни неща, чието място е в кутията, наред с тези, без които не може, в това число видео, аудио, модемна и мрежова платка.

Основната система, включваща клавиатура, мишка, монитор и дискови устройства, би трябвало да тръгне безпроблемно още от първия път, когато я стартирате. В противен случай върнете компютрите обратно. Обърнете внимание а монитора и видео картата. Тъй като се налага да поглеждате екрана на компютъра почти непрекъснато по време на работа, по-добре вземете монитор, който ви харесва.Размерът на екрана обикновено варира между 10 и 21 инча .

17-инчовите екрани са най-широко разпространени. Най-големи са 15-инчовите. Разделителната способност на монитора определя колко детайлно е изображението. С увеличаване на разделителната способност можете да видите повече неща на екрана. Измерва се в пиксели.Ще трябва да вземете предвид и дълбочината на цвета. Добре е да използвате система, която може да покаже поне 64,000 цвята за повечето дейности. Убедете се, че екранът и видео картите могат да осигурят 72 Hz честота на опресняване при желаните от вас дълбочина на цвета и разделителната способност, за да не забелязвате трептене на екрана.

При избор на видео карта се консултирайте на пазара за видео карти. Старата видео карта може да замените с нова. Не се мъчете да я поставите сами, ако не знаете как. Нека техник инсталира желаните видео карти. Ако планирате да свържете два или повече компютри, за да могат да споделят файлове и периферни устройства, трябва да потърсите конектор. Портовете са конектори в задната част на компютрите. Колкото повече портове имате, толкова по-добре.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!