≡ Menu

Избор на правилните батерии за UPS акумулатори

UPS акумулаторите са много полезни устройства, които могат да ви снабдят с допълнително захранване. Те са полезни както при аварийно спиране на електрозахранването, така и в моментите, в които сте сред природата и искате да имате някои от удобствата, на които сте свикнали.

Тези устройства изискват единствено зареждане на батериите, където съхраняват заряд. Това е наистина много удобна система за подсигуряване. UPS акумулаторите имат сравнително дълъг живот. Те биха могли да ви служат вярно в продължение на поне 5 години. Батериите могат да издържат около 3 години, преди да имат нужда от смяна.

Изборът на правилните батерии може да ви осигури безпроблемно функциониране на устройствата. Производителите имат различни изисквания към поддържането на батериите в изправност.

Избор на правилните батерии

Смяната на батериите може да се окаже по-сложна задача, отколкото ви се струва. Монтажът няма да ви отнеме толкова време, колкото намирането на батериите, които са подходящи за UPS акумулаторите. На първо място трябва да направите проучване. Това може да се направи както онлайн, така и в магазина, от който сте купили устройството.

Започнете от сайтовете на производителите и дистрибуторите каквито са вносители за България, които предлагат UPS акумулатори. Обикновено информацията за продуктите на тези места е много специфична и ще научите всичко, от което имате нужда. Потърсете съвет, ако не можете да се справите.

Установяване на нужните батерии

За да разберете от какви батерии имате нужда, на първо място ще трябва да намерите фенерче. Производителите поставят табелка на UPS акумулаторите. На това място има подробна информация, която ще се ви помогне да изберете батериите. Обикновено на лепенката са написани моделът и спецификациите на UPS акумулаторите. Освен това те са снабдени и със серийния номер, който ще ви помогне да идентифицирате модела и производителя. Тези данни ще са наистина много полезни, когато започнете да търсите батериите.

Допълнителни елементи

Батериите на UPS акумулаторите се свързват с устройството, благодарение на конектори, наречени клеми. Често се случва проблемите със системата да са причинени именно от разхлабени клеми, които не могат да направят контакта с батериите правилно. Поради тази причина, напрежението не е достатъчно голямо и устройството, което е свързано с UPS акумулатора, не може да заработи.

В търговската мрежа се предлагат няколко вида клеми. Обикновено те се различават по размерите на устройството, за което са предназначени. Можете да вземете комплект, който е подходящ за вашето устройство. Това няма да ви затрудни, защото повечето видове конектори са стандартни и могат да бъдат използвани с различни устройства.

Закупуване на батериите

След провеждане на проучване и намиране на батериите за UPS акумулаторите, можете да ги закупите. Отново имате избор да ги закупите онлайн или от магазина на производителя или дистрибутора. Батериите не са много скъпи и всеки може да си ги позволи. Все пак това действие ще ви спести много пари, в сравнение със закупуването на нов UPS акумулатор.

Монтажът на новите батерии ще ви отнеме не повече от няколко минути. Единственото усложнение, за което трябва да се погрижите е свързването на клемите. Традиционно цветовете на конекторите са стандартни, така че просто трябва да свържете новите батерии точно както старите. След това свържете UPS акумулаторите с електропреносната система, за да дадете възможност на батериите да се заредят.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!