≡ Menu

Йога и медитация облекчават симптомите при менопауза

Много жени влагат огромни средства всяка година в търсене на облекчаване на симптомите на менопауза. Общите симптоми на менопауза включват горещи вълни, нощно изпотяване, промени в настроението, понижено либидо, вагинална сухота и умора. Ето защо не е чудно че жените харчат толкова много пари в намирането на начин за справяне с проблема.

Хормонозаместителната терапия струва много скъпо и не включва алтернативни продукти като соя или билкови медикаменти. Хормоналните заместители остават под въпрос, тъй като се твърди, че увеличават шансовете за появата на някои видове рак. В резултат на това, много жени търсят по леки методи за облекчаване на симптомите при менопауза.

Едно ново проучване на изследователи в Индия може да даде някакво успокоение, което показва, че йога медитация, успешно облекчава симптомите. Експериментът е направен с жени разделени на две групи. Едната група е подложена в продължение на осем седмици на йога медитация, а другата група е подложена на упражнения за здравословно хранене. Акцентът в йога упражненията е да се постигне медитативно състояние и „да се забави скоростта на мисли в ума”. Втората група е заставена да приложи леки упражнения съчетани с правилна диета.

След осем седмици, групата, занимаваща се с йога упражнения показва значителни подобрения в симптомите на менопауза, като горещи вълни, безсъние и нощно изпотяване, докато при другата група няма съществени изменения.

Резултатите от проучването могат да бъдат полезни на жените дотолкова, доколкото те могат да направят своя избор за начините за справяне с проблемите на менопауза. Дали да изберат скъпите синтетични хормони, които могат да причинят здравословни проблеми, или да изберат този приятен и здравословен начин като йога медитацията.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!