≡ Menu

Какво да направим при положение,че сме купили неправилен учебник?

Вероятно вашите деца се нуждаят от учебници. Те са питали своите преподаватели с какви учебни помагала и пособия трябва да се сдобият и имат списъка. В последствие обаче учителят решава, че ще работи по друго издателство, а вие сте купили помагалата. Какво може да направите в този случай ? Много малка част от книжарниците са склонни да направят замяна на учебници и помагала, защото после тази стока е възможно да не бъде продадена и само да им остане. Затова можете да говорите със самият преподавател и да му обясните за ситуацията, в която се намирате. Има доста разбрани учители и ако им обясните, те не биха направили проблем на вашето дете. Все пак обяснете на учителя, че и в тези учебници пише същите неща, но просто са разположени по друг начин в съдържанието на учебника.

Почти невъзможно е в помагала по един и същ предмет на 2 одобрени от министерството на образованието и науката издателства да пише различни неща. Съдържанието е еднакво просто е подредено под друга форма.

Ако преподавателя обаче реши да се заяде с вас и вашето дете, можете да опитате да ксерокопирате правилният учебник като го вземете от някой съученик на отрочето ви, а този който сте закупили и не ви върши работа да върнете на книжарницата, от която сте го взели. При проблем от тяхна страна обаче, вие можете да продадете това помагало на някоя борса за учебници и все пак няма да сте толкова на загуба.

Помагалата, които българските издателства пускат в последно време са много качествено направени – с дебели и здрави корици и страниците са здраво залепени – няма как да се отлепят и да изпаднат. Ако вече сте изпадали в такава ситуация с грешен учебник – то може да споделите каква е била ситуацията и как сте постъпили. Така може да помогнете на човек изпаднал в същата беда.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!