≡ Menu

Какво да хапнем в Тунис

Както при нас така и в арабския свят без хляб не може! Хлябът е основата върху, която се гради. Така, че ако отидете на почивка Тунис не се свенете да си поръчате голямо количество от техния лаваш. Друго характерно нещо е отсъствието на свинско месо от тяхната трапеза. За това пък обаче има в изобилие и разнообразни рецепти и национални ястия с агнешко, телешко, козе, овче и птиче месо. Ако искате нещо по-различно може да опитате камилско месо. Определено вкусът му е характерен и няма как да не направите разликата между него и другите познати. Ако през почивката в Тунис искате нещо по-характерно за нас европейците по-добре си поръчайте шиш. Това е нещо, за което няма да съжалявате!

Разбира се, рибата и морските дарове не са по-назад, а напротив. Те също са част от тяхната софра и почти ежедневие. Почивка Тунис ще ви поднесе изключителни ястия приготвени с кефал, лаврак, риба тон, която е на особено голяма почит, както и сомът, мидите и сепията. Там ще можете да опитате и октопод, както на друго място не могат да достигнат същия невероятен вкус.

Към цялото това изобилие от месо се полагат и нужните гарнитури. Към всяко месно ястие има приготвен по различен начин боб, ориз, зеленчуци и дори плодове. Шакенуки е тунизийското рагу, което обезателно трябва да опитате.

Разбира се има и десерт. Тези, които искат да опитат наистина изкушаващи десерти трябва да отидат на почивка в Тунис! Асида е техен традиционен десерт, приготвен от мляко, яйца, крем и семена от пиния. Традиционите баклава и рахат локум също са изключително изкушаващи макар да ги имаме и у нас. Все пак, ако ги опитате техния специфичен вкус ще остане у вас като спомен за най-добрата баклава и локум, които сте опитвали.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!