≡ Menu

Какво можем да разгледаме около Слънчев бряг с коли под наем

Както знаете един от най-популярните родни курорти е Слънчев бряг. В тази статия обаче ще се фокусираме в малко по-различна от обичайната област, когато става дума за най-големия ни морски курорт. Ще обърнем внимание на интересни места, които се намират в близост и които можем да посетим след като сме използвали фирмите за rent a car в Слънчев бряг.

Слънчев бряг не е никак малък и сам по себе си е широко понятие, което днес географски се слива с новата част на град Несебър. Точно Несебър е една от най-интересните дестинации, които гостите на Слънчев бряг избрали да използват коли под наем посещават. Сериозен интерес за тях представлява например стария Несебър с аромат на отминали епохи, с богато културно и археологическо наследство на няколко хиляди години. Мнозина пък избират плажовете на Несебър като вариант за разнообразяване на своята почивка в Слънчев бряг с нещо по-спокойно и по-тихо.

Друго интересно място, което почиващите в Слънчев бряг посещават с взетите коли под наем е Свети Влас. Една от атракциите на този все по-моден за мнозина курорт на Черноморието си остава яхтеното пристанище тук, което грабва с красота и полъх на ветроходни приключения всеки посетител.

Поморие също често присъства в списъка с еднодневни приключения, които гостите на Слънчев бряг са решили да си подарят в търсене на динамика и разнообразие. Интересното тук е разбира се резервата около Поморийското езеро, който бива ценен високо от хората с афинитет към природните красоти. Над езерото преминава и пътят към южните страни на прелетните птици – Виа Понтика, факт, който обуславя и биологичното разнообразие на това място.

Град Бургас също си струва частица от вашето сърце и внимание. Едно страхотно място, което можете да преоткриете е емблематичната морска градина, изградила спомени на фона на залеза и морето за поколения българи още от времето на социализма у нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!