≡ Menu

Какъв компютър да избера?

С какво започва купуването на компютър? Разбира се, със самата мисъл, че имате нужда от такъв. А причините за това може да са най-разнообразни. Как обаче да изберете своя „компютърен приятел“ или пък „бизнес партньор“? Мнозина си задават този въпрос, тъй като на пазара има изобилие от конфигурации, дизайни и т.н.

Първото нещо, което трябва да направите, е да определите за какво ще използвате компютъра. Следва разучаване на характеристиките, които ще осигурят осъществяването на предназначението на устройството.

Как да определите коя конфигурация отговаря на вашите потребности?

Това е много важен момент, без който по всяка вероятност сте обречени на провал. Компютърът не е играчка. Освен това не е и евтина покупка. Затова си заслужава да отделите време и сериозно внимание при разучаването на характеристиките му. Подготовката за закупуване на компютър ще ви спести преразхода за устройство, ако то ви е необходимо просто за да пишете на Word, да гледате филми, слушате музика, да сърфирате в интернет и т.н. Ако се занимавате с обработка на звук, видео или пък сте отявлен геймър, то категорично ще имате нужда от по-мощен компютър.

Нека да обърнем още малко внимание на това, което трябва да отчетете при разглеждането на предлаганите на пазара модели.

1/ Ако компютърът ще бъде домашен медия-център – т.е. ще гледате филми, ще слушате музика, ще работите с документи и ще сърфирате в интернет, то той няма нужда от кой знае какъв процесор, графика или пък оперативна памет. Въпреки това консултацията с компютърен специалист няма да ви е излишна. Никога не знаете накъде ще ви тласнат хобитата.

2/ Ако компютърът ви трябва, за да обработвате видео, то категорично трябва да обърнете внимание на графиката. Игрите също са причина да разгледате малко по-скъпите модели в магазина. Видеокартата трябва да е с обем не по-малко от 256 MB. Хвърлете поглед и на захранването.

3/ Компютър за обработка на звук? Задължително се посъветвайте каква да бъде звуковата карта, а видеокарта е на второстепенно място.

4/ Компютър за игри? Ако сте професионален геймър, възприемате игрите като наркотик, трябва ви мощно устройство. Не пестете средства, защото иначе ще хвърляте проклятия ден-два след покупката на компютъра.

За да бъдете сигурни, че не бъркате при избора на нов компютър, не се колебайте да се свържете фирма за компютърна поддръжка. Това е една от най-добрите може да намерите. Не губете време и пари в избора си на компютър, доверете се на експертите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!