≡ Menu

Какъв материал да изберете за изработка на входната врата

Входната врата играе много съществена роля за първото впечатление, което ще създадете, както у приятели и съседи, така и у непознати хора. Тя придава завършен вид на всяко едно жилище и може да повлияе на архитектурата, както и да подчертае дизайна на вашия дом. Освен естетическата страна на нещата, една хубава входна врата трябва да е сигурна и надеждна.

Наистина изборът не винаги може да бъде лесен и като с всеки детайл около екстериора и интериора на вашия дом и входната врата изисква съобразяване и предварително да помислите преди да вземете решение. Не бива да прибързвате с купуването, защото все пак входната врата се купува с умисъл поне десетина години да върши работа.

Водени главно от идеята за функционалността, най-лесно може да си изберете подходяща врата като решите въпроса с материала за изработката. Най-често избираните материали за входна врата са дървото, фибростъклото и разбира се, стоманата.

Както сами знаете, дървото е най-масовият и предопчитан материал за изработване на входна врата. За изработката на този тип врати вече се използва дървен фурнир над дървесната сърцевина. Тази технология снижава значително риска от изкривяване, на който дървената врата по принцип е изложена. Освен това влияе и на цената- тя значително пада. Все пак, когато избирате такава входна врата се спрете на достатъчната дебелина на дървената входна врата, защото иначе по-тънките са изложени на по-голям риск от повреда. Все пак не забравяйте, че хубавите дървени врати са скъпи, затова и са луксозни, все пак дървото е най-скъпият материал за обработка. Заедно с това дървото си иска поддръжката. Както се казва красотата изисква жертви и си има цена.

Да преминем към следващия материал – стоманата

За разлика от дървената врата, стоманената е значително по-евтин вариант, а заедно с това изисква и много по-малко поддръжка. Понякога тези врати се вдлъбват, но ако няма сериозни щети, ремонтирането не е трудно или пък скъпо. Най-добрият вариант е да изберете изцяло облицована стоманена врата, този тип врата притежава отлични изолационни възможности. Независимо, че е много по-икономичен избор от дървената, все пак тази врата ще изкара за много по-малък период от време, защото ръждясва. Такъв тип входни врати не е подходяща да се поставя на място, което е изложено постоянно на слънчева светлина, което води до силно нагряване.

Фибростъкло

Входните врати от Фибростъкло са изключително функционално решение за вашия дом. Тези врати не се нуждаят от почти никаква поддръжка, като имайте предвид, че поне няколко години няма да се нуждаят от боядисване, например. Подходящи са, както за горещ, така и за влажен климат. Материалът е по-издръжлив от стомата и дървото и е с по-добра изолационна способност. С тази врата ще забравите грижите и притесненията от ръждясване, огъване, гниене и други подобни. Подходящи са на практика за всички атмосферни условия.

Не забравяйте, че входната врата наистина ще измени значително цялостната визия на вашия дом отвън и отвътре. Вие можете да предизвикате това и като изберете опредлеен цвят за входната си врата, който съобразно интериора и фасадата на сградата може да придаде още повече стил на дома ви. Ярките цветове за избор на входна врата може да оживят много жилището, както и класическите естествени материали, като дървото, да покажат вашия изтънчен и традиционен вкус.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!