≡ Menu

Как да изберем правилният партньор в производството на пластмасови изделия

Дошло е времето когато ви се налага да намерите партньор в производството. Първо нека лично ви поздравя, че в тези времена не сте избрали лесния път на търговията и посредничеството, а сте се захванали да произведете свое лично изделие.

Каквото и да е начинанието ви в даден момент ще ви се наложи да навлезете в света на пластмасовите изделия. Технологията на производство на пластмасовите изделия е такава, че ги превръща в едни от най-разпространените в бита ни. Замислете се или по-точно огледайте се. Вие сте заобиколени от пластмасови предмети. Като започнете от малкото копче на клавиатурата ви и стигнете до бронята на автомобила ви.

Но да се върнем на темата: как да изберем подходящият партньор за производството на необходимите ви детайли.

Най-напред изберете район. Говорим за географски такъв. Естествено най-логичния избор е за града, в който се намирате – така е най-безболезнено, нали? Но да приемем, че се намирате в София. Цените, които ще получите там като оферта ще са чувствително по-големи от тези, които ще получите в провинцията. Имайте предвид, че транспорта, който по принцип оскъпява тук може да не е такъв проблем. В зависимост от габаритите на необходимите ви детайли може да се окаже, че цялата партида може да се побере в багажника на личния ви автомобил. Естествено, ако говорим за едрогабаритни детайли, то тогава разходите за транспорт биха били пречка. На следващият етап трябва добре да подберем града. Той трябва да бъде с дълга история в областта на пластмасата. Говорим за разликата между Банско и Пловдив. В някои от градовете от времето на дядо ви е имало комбинат за производство на пластмасови детайли. Пример за това е гр. Габрово. Известният като столицата на смеха град е приютил в полите си един от най-големите заводи занимаващи се с пластмаси. Фирмата е произвел такова количество пластмасови изделия, че няма да се учудя ако в момента във вашия дом няма инсталирани техни PVC тръби. През целия си период на действие завода е произвел достатъчно висококвалифициран персонал, че почти всяка частна фирма в областта е собственост на техен кадър и би отговорила на вашите изисквания за качество.

На следващо място подберете си критериите. На наше време е лесно да изискате сертификат по ISO или някакъв подобен атестат за качество, но не забравяйте, че това може да е нищо повече от една рамка на стената. Поискайте да погледнете настоящата продукция на фирмата. Ако продуктите са малко на брой и с ниско качество нека това светне червената ви лампичка за внимание. От друга страна, ако продукцията е разнообразна и тя изглежда добре дори и за човек, който не е запознат с тематиката то това би трябвало да е един голям плюс при избора на тази фирма.

Огледайте машинния парк на потенциалния партньор. Наличието на лъскави и модерни машини е добър знак, но в никакъв случай не е гаранция за високо качество. Не забравяйте, че повечето от шприц формите могат да бъдат произведени с обикновените струг, фреза и шлайф.

По подобен начин подберете още една две фирми и се обърнете към тях за оферта. При избора не се хвърляйте на ниската цена. Тя може да е подводния камък в по нататъшното развитие на проекта ви.

Успех!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!