≡ Menu

Как да привлечете повече клиенти във вашият спа център чрез маркетингова стратегия с ваучери

Става ли все по- трудно да запълните графика с часове във вашият спа център в Понеделник, Вторник, или изобщо през работните дни? Маркетинговата стратегия с ваучери може да ви помогне да привлечете нови клиенти или да задържите съществуващите. Появата на готови за печат и социално приспособими ваучери, позволява на много клиенти да си запишат час за любимите услуги и процедури, без да се налага да изрязват и попълват ваучери по старомодния начин.

Можете да рекламирате вашият спа център на стотици, дори хиляди потенциални клиенти, чрез издаване на ваучери регулярно. Ето някои основни съвети за привличане на повече клиенти чрез маркетингова стратегия с ваучери.

  1. Бъдете креативни с офертата. Предложете нещо, което другите спа центрове и салони в района нямат. Отстъпки от стандартните процедури за лице или масаж са страхотни, но повечето клиенти търсят да опитат нещо ново и вълнуващо. Не се страхувайте да пуснете с отстъпка една от вашите специални процедури с ваучер, защото това може да ви помогне да доведете дори повече клиенти и ще отличи вашият спа център от конкуренцията.
  2. Предлагайте и готови за печат, и социално приспособими ваучери. Някои от най- ефективните начини за разпространение на ваучери е да се присъедините към интернет сайт, който предлага такива. Тези сайтове вече привличат стотици излизащи спа центрове и бъдещи клиенти всеки ден, а тези които предлагат членство ще публикуват вашата обява или ваучер в имейли или други маркетингови материали. Включете се в гайдовете и започнете да публикувате нови ваучери и оферти всяка седмица, за да генерирате повече интерес към вашият спа център и да увеличите работата си.
  3. Измерете резултатите си. Едно от най- хубавите неща на ваучерите е, че можете да следите откликванията на всяка публикация. Проследявайте отстъпките и офертите, които генерират най- голям интерес в цялата ви маркетингова компания, така че да ви бъде по- лесно да повторите успеха си. Ако сте се присъединили към онлайн мрежа за разпространение на ваучери, трябва да сте в състояние да проследите процента на откликвания и да разберете колко хора са закупили и използвали ваучери по време на кампанията.
  4. Имайте предвид сезоните. Мислете за това от какво биха били заинтересовани клиентите на вашия спа център в съответния месец.  Има ли празници скоро? Дали е сезона за връщане в училище? Лятно време ли е? Помислете за процедури, които биха спечелили средностатистическия клиент най-много, спрямо всеки месец, така че офертата ви да изглежда още по- атрактивна.
  5. Бъдете последователни. Редовното пускане на ваучери ще ви помогне да задържите настоящите си клиенти далеч от конкуренцията, защото им дава повод да се връщат във вашия спа център. Използването на ваучри за промотиране на спа центъра ви, в дългосрочен план, може да бъде добър начин да спечелите нови клиенти и да задържите съществуващите. Не е нужно да правите компромис с марката си когато пускате ваучери. Ключът за разпространение на ваучери, които са в съответствие с вашата марка и репутация, е да се предложи нещо ексклузивно, но все пак на атрактивна цена, така че да може да бъде покрито от бюджета на клиентите ви.

Пускането на ваучери за вашият спа център е едно от най- простите, най- евтините и най- ефективните стратегии за вас. Бъдете креативни и изберете правилните канали за дистрибуция, за да привлечете по- голям интерес към спа центъра ви и да имате повече посещения. Ако имате въпроси, отговор можете да потърсите от нас спа и релакс.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!