≡ Menu

Как да резервираме изгодно почивка това лято

Ако търсим почивка, логичната първа стъпка е да се потопим в морето от оферти предлагани в Интернет. Още щом напишем „оферти за море в Гърция“ в Гугъл, получаваме изобилие от предложения. Същото важи и за специализираните сайтове предлагащи оферти за почивка. Но колко от тези предложения са актуални? Много често най-добрите оферти които виждаме са индексирани страници от миналата, а дори и от по-миналата година. Нужно ли е да се ровим, да звъним на туристически агенции и туроператори само и само да ни кажат, че дадено предложение не е валидно и да ни препоръчат почивката която те са си наумили да продават.

Има един сайт, който дава алтернатива на горе изброеното. Платформата за комуникация с туристически агенции и туроператори Ви позволява да получите персонализирана оферта специално за Вашето пътуване. Описвате желаната екскурзия или почивка във формуляр, като посочвате дестинация, дати, бюджет, и натискате „изпрати“. Над 130 туристически агенции получават запитването едновременно. Тези от тях които желаят изготвят специално предложение само за Вас и го изпращат на Вашата електронна поща. Най-хубавото е, че тя остава скрита от агенциите и Вие сте защитени от бъдещ спам.

Платформата се ползва от стотици потребители, а положителните отзиви са многобройни.

Освен за почивки и екскурзии, можете да изпращате запитвания за хотелско настаняване, самолетни билети, организиране на събития и всички други видове продукти предлагани от туристически агенции – например застраховки или билети за концерти в чужди държави. Сред 130-те регистрирани туристически агенции има и големи туроператори като Бохемия, Аполло или Посейдон.

Има и един случай в който изпращането на запитване няма да Ви бъде полезно. Това е когато нямате идея къде искате да отидете. Ако не опишете добре изискванията си във формуляра, агенциите няма да могат да изготвят добра оферта за вашето пътуване. В тези случаи, които оказва се, не са малко, собствениците на сайта са предвидили решение – Секцията „Почивки и Екскурзии“. Там голям брой от регистрираните туристически агенции и туроператори промотират своите си готови оферти. Има публикуване над 400 такива в целия свят – от еднодневни екскурзии до манастири в България или Сърбия до екзотични пътешествия до далечна Азия или Южна Америка.

И за накрая оставяме секцията „статии“. Там ще прочетете материали от избрани автори, които често пъти са директно служители на туроператори, които разказват за различни туристически дестинации.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!