≡ Menu

Как да спестите при сключване на застраховка „Гражданска отговорност”?

Няколко са начините, по които можете да спестите средства, при сключването на тази застраховка. На първо място, трябва добре да се запознаете с предложенията на пазара. Вече можете да се настаните удобно пред компютъра и на спокойствие да разгледате различните предложения. Всяка застрахователна компания има сайт, в който са посочени цените на застраховките, които предлагат или пък разполагат с калкулатори, с които Вие можете да изчислите колко ще Ви струва застраховката.

Сравнете всички предложения и едва тогава отидете в офисът на избраният от Вас застраховател и сключете договор за застраховка „Гражданска отговорност”. Втори начин да спестите от цената на „Гражданска отговорност” е като изберете по-малък автомобил. Главният определящ фактор при цената на застраховката е мощността на автомобилът Ви. Колкото е по-мощен и бърз, толкова по-висока цена ще заплатите. Но защо Ви е толкова мощен автомобил в България, където стават толкова много произшествия на пътя? По-добре – по-бавно да достигнете крайната си цел, но поне по-сигурно и безопасно.

Ако сте решили, че през следващата година няма да пътувате извън границите на България, може да сключите „Гражданска отговорност” само за територията на страната и така тя ще Ви излезе по-евтина. Гражданската отговорност валидна и за ЕС може да повиши цената с до около 50 лева. Това основните начини да спестите средства от застраховката „Гражданска отговорност”. Но има и други, които ще Ви помогнат за в бъдеще. С навлизането на системата „бонус-малус”, Вие ще заплащате по-ниска цена за застраховката, ако не сте станал причина за ПТП.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!