≡ Menu

Как правилно да боравим с течната хидроизолация Изомраз

В тази статия ще се запознаем с един от добрите продукти за хидроизолация на Изомакс, именно течната хидроизолация Изомраз. Този материал е сравнително нов за България, но вече има утвърдено име като надежден и дълготраен продукт.

Изомраз в своята същност предствлява гъста хидроизолационна течност, която след нанасяне се втвърдява, като при това състояние наподобява гума. Състои се от два основни компонента:

  1. Основна съставка, която представлява 80% от цялата хидроизолация.
  2. Втвърдител – вещество на циментова основа, което ускорява процеса на втвърдяване.

Течната хидроизолация Изомраз се продава в няколко различни разфасовки – 10, 20 и 40-килограмови баки.

Технология на полагане на течната хидроизолация Изомраз.

Първо да уточним какво ви трябва, преди да пристъпите към същинската работа.

–         Грунд

–         Стъклофибърна мрежа (75 грама)

–         Хидроизолация Изомраз

–         Втвърдител

–         Четка за нанасяне

–         Ръкавици

След като сме се снабдили с необходимите материали да пристъпим към работата. Подготвяваме основата за експлоатация, като грижливо отсраняваме ненужните боклуци и прах. След тази задължителна процедура започване да грундираме, като преди това сме разредили самия грунд 1:1 с вода. След изсъхване на грунда (около 30мин. на слънце) нанасяме първия слой хидроизолация Изомраз, която предварително сме подготвили преди това (пропорцията Изомраз – втвърдител е 1към 5). Веднага полагаме и стъклофибърната мрежа, която залепваме с помоща на четката за повърхността на обработваната площ, като внимаваме самата мрежа да прилепне хубаво. След тази процедура е необходимо да изчакаме, докато засъхме този пласт и нанасяме следващия.

По този начин се нанасят още 3 пласта течна хидроизолация Изомраз, докато не се постигне пълностното закриване на стъклофибърната мрежа. В периодите между всеки пласт е задължително да се натопи четката във вода. За постигане на по-добър естетически ефект, можете да пресеете предварително течността през марля или друг подходящ предмет.

Производителите предлагат на своите клиенти и различна цветова гама на течната хидроизолация Изомраз. Цветовете варират от непретенциозното сиво до светлите нюанси на червеното, като технологията на нанасяне е една и съща.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!