≡ Menu

Как се поставят фототапети?

Фототапетите за стени пристигат в 8 части. Всичко, от което имате нужда, са основни инструменти за покриване на стена, и една свободна вечер. Всеки тапет идва с подробни, лесни за следване инструкции и паста. Ако следвате внимателно някои основни стъпки, ще се наслаждавате на тапета си в най-скоро време.

Какво трябва да знам преди да започна поставянето?

Първо определете повърхността на стената. Тя трябва да бъде гладка и без неравности. Не трябва да използвате лепила или какъвто и да е друг препарат/грунд за стена. Ако го направите, това ще ви причини проблеми с лепенето. Идеалната повърхност е една не скъпа гладка латексова боя. Ако не сте сигурни каква е боята върху стената ви, ви препоръчваме да я покриете с 2 слоя гладък латекс. Ако съществуващата боя е лъскава или полу-лъскава, използвайте средно груба шкурка, за да я направите грапава.

Какво да направя ако стената ми не е гладка?

Ако стената ви е текстурирана, с дървена ламперия, от бетонни тухли, или каквато и да е друга груба повърхност, ние ви препоръчваме да поставите „изравняваща хартия”, следвана от 2 слоя гладка латексова боя. Изравняващата хартия е обикновен бял тапет, който покрива неравностите по повърхността на стената.

Ще бъде ли увредена стената, когато махна фототапета, за да ре-декорирам?

Лепилото, което е включено към всеки фототапет, е за сухо отлепяне. Ако бъде поставено правилно, вашата стена няма да бъде увредена. Това прави стенните фототапети идеален избор за декориране на апартаменти и спални.

Мога ли да сложа стенен фототапет в баня или друго помещение с висока влажност? да, ако бъдат взети някои предпазни мерки. Поставения фототапет трябва да се покрие с полиуретан на водна основа (няколко тънки слоя), който да го предпази от влагата в последствие. Като допълнение, ако подозирате, че има влага зад стената, трябва да използвате лепило, съдържащо противомухълни съставки.

Какво да направя, ако стената ми е твърде малка?

Стенните фототапети могат да бъдат изрязвани. Определени дизайни могат да бъдат изрязвани много малко без да се загуби много от целия дизайн. Всички фототапети могат да бъдат изрязани до височина от 8 фута, което е височината до тавана на стандартните жилища. Можете също така да обиколите вътрешните и външните ъгли за специален ефект.

Какво да направя, ако стената ми е твърде голяма?

Просто поставете фототапета в центъра на стената. Не е нужна специална рамка. Дървена лайсна като тези около вратите и прозорците може да създаде илюзията за отвор в стената или за едно по-голямо произведение на изкуството, поставено в рамка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!