≡ Menu

Как спираме – с накладки

Сигурното спиране е по-важно от сигурното потегляне

Накладките играят важна роля в нашето автомобилно придвижване. Те осигуряват възможността да спрем, когато се наложи. В този смисъл от надеждни и компетентно монтирани накладки зависи безопасното и благополучно достигане до целта.

Накладки купуваме, за да поддържаме спирачната възможност на автомобила. И както в много случай и тук идва на помощ звуковия сигнал – време е за смяна на накладки, щом започнем да чуваме скърцане при спиране. Но важно е да помним, че скърцането всъщност е вик, че наближава крайното време за смяна на накладките. Тоест не е добре винаги да се осланяме на него, за да нацелим момента за смяна на накладките.

Спирачната възможност на автомобила е ключов фактор за сигурността. Този факт е красноречив аргумент за това, че трябва да имаме по-специално отношение към смяната на накладки, че всъщност не можем да си позволим да неглижираме необходимостта от нови накладки, защото в случая не става дума за някакво подобрение, носещо екстра, а за подобрение, връщащо нивото на сигурност при шофиране. Смяната на накладки е необходимост, а не просто една от алтернативните посоки, в които избираме да похарчим парите си.

Затова ако бюджетът ви е ограничен, ако трябва да правите компромис, нека везната се наклони в полза на накладките – дължите го на себе си, на близките си и на останалите участници в движението.

Безопасността е преди всичко, надеждността и бързината на спирането са преди гладкостта и комфорта на движението, накладките са преди филтрите за купе примерно! Да стигнете невредими е по-важно от това да стигнете бързо и от това да стигнете със спестени средства, за сметка на износени накладки.

Всяко пренебрегване на смяната на износени накладки увеличава вероятността от неприятни инциденти на пътя. Не е толкова важно да знаете, че съществуват дискови спирачки и барабанни спирачки, нито пък да знаете детайлно разликите в тяхното устройство. Механиците са ангажирани с това. За Вас е важно да приемете накладките като ключов консуматив и при всяко изскърцване в главата ви да светва сигнален надпис “смяна на накладките”. Имайте предвид, че тук не става дума просто за разваляне на автомобила, а за намаляване на сигурността.

Нека сме уверени, че ще спрем, за да се насладим на движението!

Вземете си накладки и Филтър от нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!