≡ Menu

Класовете компресори за въздух

Всяка промишленост не може да съществува без наличието на сгъстен въздух. Това е четвъртият природен ресурс, като преди него се нареждат електричеството, водата и природния газ. Използва се както от големите предприятия, така и от малките цехове.

Абсолютно всички компресори за въздух са прости машини, което понякога учудва хората. Те са снабдени с двигател, който вкарва въздуха под налягане в бутилка от стомана. При изпускане на въздуха налягането прави струя, задействаща пневматичните инструменти. Има три класа компресори, като и трите намират масова и широка употреба. Ако работите в тази сфера, сигурно знаете прекрасно техните характеристики.

Първият клас компресори за въздух са потребителските, известни още като хоби компресори. Те са предназначени предимно за бита и ежедневието и доста мъже разполагат с такива. Подходящи за къща или автомобил, ако трябва да надувате гумите. Подходящи са също за надуване на спортни стоки и детски играчки.

Вторият клас се нарича професионални компресори, които намират по-широко приложение. Те са създадени по такъв начин, че да издържат на значително натоварване по време на работа. Проектират се от професионалисти и са ръчно закрепени към превозното средство. Освен това са мобилни, което е допълнително улеснение за ползващите ги.

Те могат да послужат за много неща, но намират предимно употреба за ремотна дейност. Пистолетите под налягане са подходящ пример, от който да добиете представа къде точно се използват. Ако работите непрекъснато с множество инструменти с въздух под налягане, това е идеалното решение за вас. Ако сте викали фирма за ремонт в дома си, вероятно сте ги виждали.

Третият клас компресори за въздух се нарича промишлен. Той се използва от тези, които имат постоянна нужда от сгъстен въздух. Той издържа на голямо натоварване и е снабден с най-съвременните технологии. Използват се за производствени мощности, например захранване на влакчетата в лунапарка. Нефтените платформи също се захранват с тяхна помощ.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!