≡ Menu

Кои са причините да предадете колата си за скрап

Всеки ден вашата кола трупа километри, които неминуемо й се отразяват. И това е абсолютно естествено. Няма нищо вечно. След известно време дори и да ви върши работа, вие няма да имате възможност да я използвате, тъй като ще е минал определен срок, в който постепенно ще се е амортизирала. Това е една от причините да предадете старите си коли за скрап. Все пак, това не е просто нечия приумица, а е определено чрез законова уредба. Имайки предвид, че е изтекъл определен срок, шофирането с такава кола е не само опасно за шофьора и пътниците, но и за другите участващи в движението. Автомобилът е прекалено рисков, за да се шофира току-така с него.

Друга причина, за да предадете автомобила си за преработка е когато той се превърне в бреме, поглъщащо луди пари, време и нерви. В един момент ще осъзнаете, че той ви носи повече негативи, отколкото позитиви. В такъв случай, можете да обърнете нещата именно чрез рециклирането й. Така не само, че ще се отървете от превърналия се в тежест автомобил, но и ще се сдобиете с добър стартов капитал за ново возило. Помислете! Продавате старата и непотребна таратайка и се сдобивате с някаква сума, която да вложите в закупуването на нов автомобил. Чиста работа.

Третата причина, вероятно и един от основните източници на колите за скрап, са ПТП-тата. След една тежка катастрофа меко казано, колите са непотребни. Щетите по тях са толкова големи, че ако тръгнете да си купувате нов автомобил би ви коствало много по- малко, отколкото да ремонтирате стария. Както и да извъртаме нещата това е факт. Автомобилните морги се пълнят многократно повече с блъснати или изпотрошени коли, отколкото със стари и неизползваеми.

Това са трите най- често срещани мотиви, които водят до преработка на автомобилите. Няма смисъл да запазвате колата си, ако тя вече е непригодна, а предаването и за скрап е един добър начин да решите проблема.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!