≡ Menu

Лионел Меси и футбол

Меси е футболист на Барселона и на аржентинския национел отбор. Той е капитан на националния отбор на Аржентина, но дали заслужава? Въпреки, че е смятан за най-добрия футболист на всички времена, младите години, по-малкия опит ни карат да задаваме въпроса дали е в топ форма за да капитан.

Той на световното през 2010 не показа нищо, като дори не успя да отбележи гол, вярно е че е трикратен носител на Златната топка, футболист на годината на ФИФА за 2009 г., най-добър играч в Европа на УЕФА през 2010/11 г. Меси е петкратен шампион на Испания, петкратен носител на Суперкупата на Испания, носител на Купата на краля, трикратен шампион в Шампионската лига на УЕФА, двукратен носител на Суперкупата на УЕФА, и двукратен шампион в Световното клубно първенство по футбол,но нека не забравяме че зад него в Барселона играят Чави и Иниеста, както и редица други футболисти. Както се видя и тази година те просто не успяха да се докажат, като не спечелиха нито Шампионска лига, нито титлата в Примера дивисион. Свърши ли ерата на Барселона и най-вече на Меси? Това е въпрос на който само той може да даде отговор през следващата кампания и да покаже дали наистина е толкова добър,колкото говорят всички.

Безспорно той е футболист, който се е доказал с много постижения. Към 8 март 2012 г. е единствения футболист, който е отбелязал цели 5 гола в един мач на осминафинален двубой срещу Байер Леверкузен. Има общо 49 гола в 64 мача в Шампионската лига, което го нарежда на 4-то място. Той е и най-успешния футболист в историята на Барселона, като е вкарвал 234 гола.

Когато става дума за футбол, човек веднага се сеща за Меси, а когато изготвяш футболни прогнози, то също трябва да се сетиш за Меси особенно ако залагаш срещу него. Това може би ще е най-голямата ти грешка, защото е един от най-добрите с толкова постижения,затова преди да направиш залог помисли си отново.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!