≡ Menu

Марковият ръчен часовник Celadon Imperial – лукс, направен в Китай

Концепцията, която подхранва естетиката зад микробранд Celadon, е “made in China with pride” (направено в Китай с гордост). Не само самите маркови часовници са направени изцяло в Китай, не че това е необичайно нещо, но Celadon излиза от пътя си, за да подчертае тяхната китайска идентичност в контраст с многобройните марки, които искат да го омаловажат произведеното в тази страна. Първият им марков ръчен модел Celadon Imperial включва тази идея и по-важното как тя се представя е един интересен ежедневен часовник. Разбира се има фенове, които биха се заинтересували от китайска марка часовник, особено защото е китайски, а не въпреки това. Според основателя със сингапурски произход Бен Чей, повечето от клиентите му са заселили се в Китай от различни националности по повод техен бизнес или работа или такива, които имат близки връзки или някакъв друг специален интерес в Китай, но, разбира се, той казва, че би искал да се разшири и повече на китайския пазар, обхващайки потребители с китайски произход.

Ако посещавате или живеете в Китай, много хора знаят, че можете да се намерят интересни часовници на добра цена. Намирането на изискани, висококачествени съвременни китайски часовници обаче, които не са нито с наподобяващи швейцарски дизайни, нито прекалено разграничаващи се от китайския стил, може да отнеме малко повече време. Очевидно е, че има известна ирония в стигмата срещу китайските продукти, тъй като много от “престижните” швейцарски компании за маркови часовници (и други) произвеждат някои от частите си от китайски доставчици, но стигмата е трайна и не неоснователна. Част от проблема с китайските марки часовници като цяло е слабият контрол на качеството и липсата на надеждна информация, а не неспособността да се произвеждат висококачествени продукти и изработка. Часовниците на Celadon се правят изцяло от Beijing Watch Company. Пекинските часовници се радват на някакъв относителен престиж и високо уважение в страната, но не са известни извън Китай, и това е най-вече заради това, колко объркващ, хаотичен и променлив е пазарът на китайски часовници.

Beijing Watch Company е сред най-старите и най-известните китайски фабрики за часовници с много интересни часовници и история от 1958 г. насам. Те правят механизми и часовници в широк диапазон от цени. Разработката за Celadon, те проектират свои собствени корпуси и други компоненти, както и използването на ексклузивни механизми. Като за първата колекция часовници на марката обаче, Celadon Imperial има много общо с часовниците, произведени преди това от Пекин, но Celadon е избрал някои по-престижни опции и довършителни работи, отколкото това, което обикновено се произвежда на често по-ниските цени и по-масово произвежданите часовници в Пекин. Корпусът на Celadon Imperial е с ширина 38 мм в полирана стомана и дебелина 9 мм, включително леко сферичен сапфирен кристал.

Атрактивният поглед от задната страна на капака към китайския механизъм  CG18 е значителна част от общата привлекателност на часовника. Простото движение B18 на компанията Beijing Watch се нарича CG18 за “Celadon Grade”. Марката казва, че това означава, че те се произвеждат в по-малки партиди с по-добър контрол и регулиране на качеството, отколкото този на основния B18. B18 има заявен резерв на мощност от 42 часа, честота 3Hz и заявена точност от -10 / + 25 секунди на ден. Без наличието на секундна стрелка е трудно да се провери точността на механизма на Celadon Imperial. Това красиво движение е завършено от ивици “Женева”, сини винтове, златни чантони, и златно калиграфическо гравиране.

Циферблатите на часовници Celadon Imperial имат свой собствен характер, като има четири налични опции за дизайн за циферблата: Celadon Imperial Midnight Blue, Imperial Red, бял циферблат, наречен Blanc de Chine и Imperial Peacock, който е бял с мотив на паун. Циферблатите са изработени от мед с техники „маслен натиск” и „корозивен процес”.

Не е нужно да имате конкретен интерес или връзка с Китай, за да намерите часовниците Celadon за елегантни и привлекателни. Интересно е, че сайтът на Celadon всъщност в момента е достъпен само на английски език, така макар че е китайски часовник, афиширано произведен с гордост, изглежда, че той не е съвсем пригоден за китайски потребители. Има толкова много уникално и завладяващо изкуство и култура, които могат бъдат почерпени от широката история на Китай и регионите, така че изглежда марка като Celadon може да намери безкрайно вдъхновение за нови часовници. Celadon Imperial е силен старт за малката марка с освежаващ подход и мисията да превърне качествен часовник, произведен в Китай в гордост.

Автор: Маркови часовници

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!