≡ Menu

Материи и нюанси в избра на спално бельо

Питали ли сте се: Как да избера качествено спално бельо? Над какво трябва да фокусираме вниманието? От изключително значение е изборът на материал. Най-често, износоустойчивост и якост се определят от плътността на материята, а този детайл, обръща внимание на сезоните. През лятото могат да се ползват евтини материи, с по-ниска плътност. Но тя не е проектирана да се изпира често, а това прави тъканта по-тънка. За зимата е по-добре да се използва по-плътна материя спално бельо. Такава ще се изпира по-лесно, няма да налага гладене, но и изсушаването ще е малко по-дълго. Силните и издръжливи спални комплекти са много по-практични.

Тогава създаването на интериора в тон с легло и нюанси е най-доброто решение, което може да продължи темата с плавни линии и заоблени, мебелите и декоративни предмети.

Сатенено спално бельо Sephora, което може да видите в сайта ни е перфектният избор за всички. Изглежда бога, разполага с отлично качество, трайност и надеждни качества. Единственият недостатък е, че е най-скъпият сред памучните тъкани. На докосване сатенът е мек и топъл, доста приятен, а единственият недостатък е образуването на топчета при дълга употреба.

Ленено спално бельо – това е друга материя, не по-малко перфектна и много практична на допир. Изделията от лен са по-хигиенични и дишащи.

Памучно спално бельо – удобно е както през зимата, така и през лятото. Има достатъчно висока якост, но не може да издържа на високи температури. Материята е лесна за почистване/изпиране и не изисква гладене. Запазва топлината добре.

Полиестер и памук се срещат често заедно и се използват в производството на комплекти спално бельо. В комбинация имат гладки повърхности и са много силни и издръжливи. Единственото неудобство е, възможността за алергични реакции към полиестера.

Нюанси – за поддържането на чистотата трябва да се променя бельото веднъж седмично. Изпирането трябва да става при максимум от 60 градуса, след което изсушава на слънце. Всички натрупани микроорганизми ще бъдат унищожени от температурата на водата и UV лъчите.

Тъканта трябва да се стегне при 65 нишки на квадратен см без мирис, приятна на допир и за предпочитане без шевове. Повърхността трябва да е гладка. Обърнете внимание на набори и къдри. Такива не трябва да бъдат прекалено груби. Цената за комплекта спално не трябва да бъде прекалено ниска. Качеството на бельото е от значение и за него не бива да се скъпим.

Аксесоари те спално бельо за сън са различни за всеки, съобразно личните предпочитания.

Ако си купите японската версия, може да се наслаждавате на всички изкушения на изключителната скъп сет. Ако обаче, тази коприна е произведена в Китай или Турция, има голяма вероятност да плъзнете от леглото през нощта, поради твърде хлъзгавата материя. Всеки човек ще характеризира своите предпочитанията за качеството и състава на материала. Някой избират хладни копринени чаршафи, някой предпочитат спалното бельо да обгръща топло тялото им, а трети обожават лекотата и въздушността на сатена. Изберете по вашия вкус. Научете за Сензацията матраци хепи дриймс и възглавници с MemoGel!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!