≡ Menu

Модни съвети за жени над 30 години при избора на дамско облекло

Всичко за дамската мода за жените над 30 години и за това как да избирате дрехите си разумно, така че да не изглеждате твърде детински, нито твърде зряло.

През последните години се забелязва тенденцията, че българките все по-често предпочитат да се отдадат на майчинството за пръв път чак след навършване на тридесет годишна възраст. И това не се наблюдава само в България, а изглежда е световна тенденция. Все повече жени предпочитат да се установят на добра работа и да бъдат финансово обезпечени, преди да се решат да имат дете. Животът на жените на възраст 30+ може да се характеризира с много промени, около създаването или увеличаване на семейството. Жената над 30 поема много нови и важни отговорности в работата си, тя е по-отговорна и зряла, а задълженията у дома са съвкупност от радости и грижи по семейство. Докато прави това непрекъснато балансиране между професионалния си и личен живот, тя рядко има време да обърне внимание на външния си вид, така както го е правила, преди да има толкова ангажименти. Въпреки това в днешно време всяка жена, която има самочувствието и смелостта да се нарече стилна, отлично знае как да изглежда добре и модерно облечена.

Ако вече сте навършили 30, без значение дали в живота ви настъпват някакви промени от личен или професионален характер, може би ви е дошла идеята, че е дошъл момента да обновите гардероба си, да се отървете от облеклото на лудетината, която сте били и да придобиете визията на жена и дама.

Тук сме подготвили няколко съвета за тези от вас, които освен, че са по-улегнали, са решили, че трябва и да изглеждат такива (без значение в действителност на колко години са). Какви дамски дрехи да подберете и как да комбинирате вашите дамски блузи, панталони, рокли и други дрехи, може да разберете от следните редове:

Модни съвети за жени над 30 години при избора на дамско облекло

Модата за жени над 30 години е отражение на тяхната роля на майка и работеща жена. Тяхното облекло не може да се оприличи нито с предизвикателните дрехи подходящи за 20 годишните, нито с облеклото за по-зрелите дами. Дрехите за жените на 30+ трябва да са стилни и по-скоро непредизвикателни. Това не означава да се обличате сиво и скучно, но трябва да откриете границата между ефектното и натруфеното. Една жена на 30+ без значение дали е домакиня, която прекарва голяма част от време си у дома или заема отговорна управленска позиция в работата винаги трябва да бъде елегантна и подходящо облечена при всякакви обстоятелства. В гардероба си задължително трябва да има стилни дамски блузи, панталони, поли, рокли и костюми.

Делово облекло

Облеклото към, което трябва да се ориентирате, е удобното дамско облекло. Забравете за моментите, в които решавате да си купите чифт неудобни обувки, само защото изглеждат добре. Избирайте материи, който са лесни за поддръжка и за почистване, особено в случаите, когато около вас тичат малки деца. Пък и с грижата за тях едва ли можете да си позволите да отделяте много време за непрекъснато преобличане.

Ако нямате задължително фирмено облекло или дрескод в офиса може да облечете елегантна пола под коляното или панталони, които да комбинирате с дамски блузи в пастелен цвят праскова или в ярки нюанси на зелено, тюркоазно и т.н. Избягвайте да носите провокативни модели дамски блузи или къси рокли на работното си място.

Официално коктейлно облекло

За вечерно парти е по-добре да забравите за комбинацията дамски блузи и панталони и да заложите на стилна коктейлна рокля, която да подчертава вашата фигура. Ако нямате щастието да се радвате на слаба и стройна фигура, не се притеснявайте, може да облечете рокля без презрамки или да си позволите нещо с дълбоко деколте. Цветовете, които биха били подходящи за коктейлна рокля и са препоръчвани през този сезон са ярко лилаво, горещо розово или класическото черно. Друг вариант е малката черна рокля, която всяка жена в даден период от живота си е имала или има в гардероба и облича по-специални поводи. В края на краищата, вслушайте се в интуицията си и съобразете избора си на рокля с вашето тяло, както и с предстоящия повод.

Небрежното облекло в гардероба

Бутиковите дамски блузи с цветните щампи са чудесен избор, ако искате да носите нещо свежо и в същото време младежко. Летните рокли с изрязани деколтета са подходящи за следобедни разходки. Роклите без презрамки изглеждат страхотно на по-ниски жени. А ако сте висока жена със стройни крака, можете да носите къси панталони или мини поли, с който да ги подчертаете. И ако скъсаните и протъркани дънки не се препоръчват за жените над 30, винаги може да заложите на класически изчистен деним., който да комбинира със стилни дамски блузи, ризи или с тениски.

Надяваме се, че сме ви били от полза с тези малки модни съвети за жени над 30 години. И в крайна сметка годините нямат значение, ако се чувствате добре в кожата и в дрехите си. А тук може да откриете богато разнообразие от дамски блузи, рокли, поли, панталони, костюми и други стилни дрехи, които са подходящи за жени на всякаква възраст. За модата и желанието да жените да изглеждат добре няма никакви възрастови граници.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!