≡ Menu

Модни съвети и за не толкова високите дами

В различните списания за жени със сигурност ще срещнете много модни съвети, но тук ще обърнем внимание на малко по-ниските жени и ще наблегнем на това какви цветове и дрехи трябва да носите или да избягвате, за да постигнете желания ефект. Основната цел на тези дами е да постигнат илюзията за по-висок ръст, и това може да стане, ако следвате съветите, които са изредени по-надолу.

За предпочитане е да носите дрехи, които са в един и същи цвят, тъй като това издължава визуално силуета. Дрехи, които са в различни цветови нюанси могат да направят тялото ви да изглежда като отрязано на части, а това означава, че то изглежда по-късо.

Един от най-очевидните и също така популярни съвети неизменно е носенето на обувки в високи токчета. При всички положения, носенето на такива обувки добавя поне няколко сантиметра към височината ви. А ако случайно нямате опит с носенето на високи обувки, то може да изпробвате и така модерните сега обувки на платформи.

Трябва да си поиграете с пропорциите, за да постигнете илюзията за висок ръст. Такава оптична илюзия може да се създаде с носенето на панталони и поли, които са с висока талия. Когато дрехата е с висока талия, тя създава визията за по-дълги крака, което респективно удължава цялостната визия на вашия ръст.

По-ниските дами се притесняват да сложат по-дълги рокли, тъй като смятат, че те съвсем ще ги скъсят като визия. Това може да бъде избегнато, ако се избират рокли, които са от сатен и такива, които описват тялото ви.

Когато късата пола, която сама по себе си е страхотна дреха, бъде комбинирана с правилният чифт обувки, могат да направят краката ви да изглеждат слаби и дълги. Все пак най-подходящата дължина за по-ниските дами е пола над коляното.

При изборът на панталон, отново е въпрос на пропорции. В този случай е най-добре да се спрете нещо което пада свободно и е с леко разкроени крачоли.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!