≡ Menu

Модни тенденции за зимата на 2012 / 2013 година

Всяка жена може да изглежда стилно и красиво дори и през хладните дни, подбирайки умело своя моден тоалет.

Отличителна черта на сезона са пижамени костюми, предлагащи се както в ежедневието, така и на сватбени церемонии. Изработени от плътен плат, сатен или кадифе, с големи ярки или геометрични щампи, те се съчетават ефективно с едноцветни или пъстри блузи и ризи, постигайки ярък контраст.

Предлагат се и рокли с източни мотиви. Те са изработени преди всичко от разкошни скъпи тъкани, като се отличават с безупречна кройка, необичайно съчетаване на цветове и ярки щампи. Тези рокли правят жената да изглежда много секси, при това без да показва много от прелестите си.

Дизайнерите предлагат и дрехи в стил милитари, трайно присъстваш в последните години на модните подиуми. Всички те са прости и удобни, изработени от меки тъкани, отличаващи се с женственост и стил.

Налагат се и дрехи в стил готика. Черната кожа и кадифето, удължените силуети на полите и палтата, аксесоарите във форма на сребристи металически кръстове, са основните особености на готически стил при дрехите за зимния сезон на 2013 г. Почитателите на този стил могат да ползват безопасен грим за очите или гланц за устни в силни и сиви тонове, които се срещат в колекциите на различни дизайнери.

За зимната колекция дизайнерите създадоха и много кожени облекла, като на първо място са палтото и полата, придаващи сексапил във визията. Особен хит на сезона са съчетанията от кожи в облеклото – техните различни текстури и цветове и сполучливите им съчетания са горещо приветствани.

Изобщо, кожата има специално място в зимната колекция на 2013 г. Тя се използва не само, за направата на палта и шапки, но за изработка на дрехи и аксесоари.

Но не бива да се прекалява с количеството кожени изделия, използвани едновременно.

В тази колекция дизайнерите предлагат да се носят по – големи размери. Широките палта и пуловери, обемните панталони и сака, панталони, които се придържат в талията само с колан, присъстват в много от предлаганите модни колекции.

Въпреки общата тенденция към минимализъм и прости форми, дрехите с необичаен дизайн запазват своите почитатели. Защото всяка дреха, изпълнена в този стил, изглежда уникална и поставя своя собственик в центъра на вниманието.

При панталоните се набляга на тънкия силует, както и на предпочитаните модни панталони до глезените. Те могат сполучливо да се съчетават с високи ботуши, боти и удобни мокасини или тип военни ботуши.

На модните подиуми се завръщат и къдрите и воланите, пришити към сака, поли или само в кръста на дрехите. Те придават особена елегантност на коктейлните рокли и костюми.

С богато разнообразие се отличават и налагащата се в модата бродерия със своите различни цветове и форми. Особено актуални са и бродериите по палтата, наметалата и дългите шалове.

Най- популярните цветове са класическото съчетание на бяло и черно, както и коралово, лимонено, оранжево. Предпочитаните щампи са в по – приглушени тонове.

Все по – често използвана материя при дрехите е кадифето, придаващо мекота и шик на дамските тоалети.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!