≡ Menu

Може да сте болни от диабет

Ако сте болни от диабет е важно да откриете това на време

Продължителното високо ниво на захарта е разрушително за тялото. То е и причина за сериозни усложнения.

Диабетът който не се лекува е много сериозно нещо. Той може да доведе до много сериозни усложнения и повишава риска от удар и инфаркт.

Лечението е най-ефективно при ранно открития диабет

Всяка десета секунда в света умира по един човек от диабет. В света повече от 240 милиона имат диабет, очаква само след няколко години този брой да нарасне на 380 милиона. Защо човек получава диабет не е съвсем ясно, но е известно че е свързано с начина на живот и наследствеността.  Заседналия начин на живот и нездравословната храна довеждат до диабет тип 2.

Симптомите са много неясни и обикновено слабо проявени, за това човек може да има диабет в продължение на много години без да знае за това. След време промяната на метаболизма променя и функциите на цялото тяло, така човек започва да се чувства уморен, отпуснат и без настроение. Симптомите за които трябва да бъдете нащрек са жажда, чести гъбични инфекции, високо кръвно налягане, умора.

Подозирате ли че имате диабет – отидете на лекар. Само доктор може да постави диагнозата.

Ако сте диагностициран с диабет, ваша основна отговорност е да се погрижите за вашето здраве. Освен лечението предписано от лекаря, основното което можете да направете е да се храните здравословно и да се движите повече.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!