≡ Menu

Моментална помощ при получаване на анална фисура

Цепнатини или скъсвания, които се срещат в района на ануса, могат да доведат до дискомфорт, болка и инцидентно кървене, така се определя проблемът наречен анална фисура. Степента на болка, която се усеща, може да варира между различните хора, като също така зависи и от точното място на появата на фисурата. Тя обикновено започва по време и след като се получи движение на червата, като най-силно страдат бебетата и малките деца. Ето защо, ако сте родител, трябва да вземете възможно най-бързо адекватни мерки срещу това състояние, за да облекчите страданието на вашето бебе или дете.

Аналните фисури, които се получават във вътрешността на ануса, обикновено са свързани със сърбеж или парене. Според специалистите, анална фисура може да се получи от разтягането на аналната лигавица над нейния лимит. Номер едно сред причинителите на проблема е хроничният запек. Друг виновник за получаването на анални фисури е неволното действие на вътрешния анален сфинктер, когато той успее да се освободи по време на дефекация. Този здравословен проблем може да ви тормози много дълго време ако не вземете необходимите мерки.

Добрата новина е, че има средства, които носят моментално облекчение на болките и сърбежа. Направете следните процедури:

  • Вземете топла вана. Добавете сол към водата, която трябва да бъде поносимо гореща.
  • Опитайте се да приложите масло от пшеничени зародиши, което ще помогне в процеса на бързо излекуване.
  • Можете да използвате и компрес от алое, който ще облекчи болката.
  • Уверете се, че засегнатата област е винаги суха. Можете да използвате достатъчно количество бебешка пудра за целта.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!